DAGENS

Jag har ätit 130 gram nötter ikväll och lite mer choklad än vanligt. Känns dock inte som jag överätit. Känns som jag myst för mig själv en lördagskväll bara =). Känner ingen längtan att fortsätta äta nu, eller hetsäta. Kanske känns som det var lite väl mkt nötter så här i efterhand. Lite övermätt på just salta nötter. Men jag försöker att inte lägga så stor vikt vid det. Ska försöka lägga in maten jag lagat i kylen och inte stanna uppe halva natten och kolla på TV ^^. Tack gode Gud för att jag får slippa bulimin nu. Den räckte och blev över för flera livstider.















Lösningen

Igår kunde jag inte somna p g a alla jobbtankar och nu är jag såå trött. Vill egentligen vara iväg och dansa, men sitter hemma och tycker synd om mig själv istället ^^.
 
Kollar på dessa två (tre blev det visst) videor, om det kan hjälpa nån:
5 Steps 
1. View the urges as neurological junk
2. Separate the high brain from the low brain
3. Stop Reacting
4. Stop Acting
5. Get excited
 
 

Snart två månader frisk!

Hej!
 
Som vanligt blir det inte av att jag skriver något här. Trots att jag tänker på saker jag vill berätta om nästan varje dag. Nu skulle jag egentligen behöva jobba, för att orka med morgondagen på jobbet. Men tänkte bara logga in och skriva att jag lever och att Brain over binge-"metoden" (baserad på Rational recovery) har funkat utmärkt sen jag hittade den för snart två månader sen. Jag har inte hetsätit en enda gång! Jag känner mig som en normal människa när det gäller mat (förutom att jag fortfarande tänker ganska mycket på mat och vad jag ska äta). Jag överäter lite (eller tycker att jag gör det?) för att jag är mer "rädd" för att banta nu än för att äta för mycket. Jag tror det var bantningen som orsakade problemet med att min aphjärna började skrika efte rmat från början, och därför tror jag att jag är känslig mot bantning och ska undvika det. MEN, det som är fantastiskt är att trots att jag kanske tycker att jag överäter ibland, känner mig tex väldigt mätt nu efter dagens middag, så kan jag SLUTA ÄTA!!!!! Att känna mig övermätt och tycka att jag ätit för mycket, har bara lett till tankar om att "nu kan jag lika gärna överäta mer/hetsäta och börja om imorn / måndag / ett annat bra datum". Nu beter jag mig som en normal människa som har överätit eller känner sig väldigt  mätt - jag äter helt enkelt inte mer =). Alltså jag väljer det helt självklara naturliga valet, att sluta äta när jag känner att jag ätit tillräckligt (eller mer än tillräckligt).
 
TACK säger jag bara till alla fina människor som lagt upp youtube-videor och tipsat om Brain over binge och hur de har kommit över sin ätstörning! Det funkade på mig också =).
 
Kram på er där ute! Det finns hopp =).

Diets don't work

  1. Respect your body
  2. Refuel - food is energy
  3. Rehydrate
  4. Recover
 
Om ni ska lyssna på bara ett avsnitt av Brain over binge -podden, så tror jag att jag skulle rekommendera intervjun med Lydia: https://poddtoppen.se/podcast/1184957849/brain-over-binge-podcast/episode-29-getting-out-of-the-diet-cycle-interview-with-lydia-the-lifestyle-coach