En "startdag"

Omstartsdagar är inte bra.
 
Eller just dom dagarna brukar ju kännas väldigt bra, men att "börja om" att följa någon diet och utesluta allt onyttigt verkar inte som en så bra idé. Jag tror det är bättre att försöka leva i nuet. Klara den här stunden, timmen, dagen, kvällen, utan hets. Och imorgon är en ny dag att leva i nuet. Har man hetsätit timmen innan så har man ju alltid möjligheten att inte köra en till hetsomgång.
 
Det spelar ingen roll om jag hetsåt igår eller om jag kommer hetsäta imorgon. Just nu har jag möjlighet att göra det bästa av just den här stunden.
 
Heh, jag försöker intala mig själv detta medan jag skriver ;-). I teorin är det väl ganska självklart? I praktiken är det en helt annan femma, såklart. Men men, att tänka på det, att försöka leva/tänka så när man kommer ihåg det, det är nog bra tror jag.
 
Idag har jag ändå en omstartsdag. Inte helt planerad (förutom att tanken på det började gro igår kväll när jag hetsåt och tänkte på att jag bara inte orkar mer, och så kom jag på att jag skulle till dietisten idag) men ändå. Tänkte att nu har jag ätit upp allt godis, all glass och alla nötter jag köpt och imorgon (idag) skulle vara lämpligt att försöka att bryta hetsätningskvällarna/nätterna och göra upp en plan med dietisten istället.
 
Suck. Ja, just nu känns det lite bättre eftersom jag känner mig lite mer motiverad att försöka igen (för hundrasjuttioelftetusenmiljonte gången!) att bli av med den här skiten.
 
Nu kom S hit. Han ska hjälpa mig att klara kvällen. Har lyckats ta mig ut på en springtur med hjälp av en kollega också. Så ja, idag känns det bättre (till skillnad från de senaste dagarna och förra veckan, usch).