Dagens vändning

Wow, ska bara försöka skriva jättekort nu, för eg ska jag sova ,-). Jag känner mig så positiv efter ett 12-stegs-möte ikväll. Kände mig så negativ innan. Så stressad hela dagen och känner mig på väg att bli utbränd och elände elände elände. Men nu efter mötet har känslorna vänt, och jag känner att jag gillar mitt jobb. Jag tycker det är kul! Ja det är för mkt att göra, men det är iaf kul.
 
Jag har fastat hela dagen och började väl äta nångång efter halv nio. Kanske 20:45, och har väl ätit till nu ungefär 22:40. Så ja, två timmar då ^^. Har ätit rödbetsspaghetti med tomatsås och bönor, currygryta med blomkål, en hel honungsmelon, två bitar 90%-ig choklad och en liten skål jordnötter. Är det lagom? För mkt? Känner mig proppfull, men OK.
 
Kram och godnatt!
 
P.S. Förresten har jag tränat idag också. Så jäkla bra ;-)

Insikter och tacksamhet

Idag har jag fastat igen. Såååå förbannat jäkla skönt! Inte hela dagen, men skippade frukost och lunch och åt "lunchen" kl 16. Sen åt jag en andra måltid nu kl 21.
 
Igår var en förbannat jobbig dag. Mådde skit redan från morgonen. Åt gröt som vanligt på morgonen, hade mattankar konstant och ville bara äta hela dagen. Var så fruktansvärt trött och orkeslös på eftermiddagen och kvällen så jag stod inte ut. Pratade med min sponsor och fick så mycket insikter. 
 
Tankarna skenar iväg. Jag tar verkligen inte en dag i taget. Är inte mindful, lever i nuet. Men jag kände känslan igår. Jag reflekterade över hur jag tänkte och kände. Jag tror att den dagliga meditationen börjar ge resultat!
 
Det känns dubbelt att köra på periodisk fasta. Det är underbart att få vara pigg hela dagen, men samtidigt är det en stress i kroppen. När jag äter frukost känner jag ett lugn. Och eftersom jag är kroniskt stressad så tror jag det egentligen är bäst att äta frukost och inte fasta... men samtidigt klarar jag inte riktigt av att inte fasta nu ätstörningsmässigt. Vad är viktigast just nu? Jag tror faktiskt att jag måste prioritera att inte låta ätstörningen ta över, eftersom den i längden gör att jag kommer att ta livet av mig. Så vill jag försöka må bra och känna lycka och meningsfullhet, så behöver jag nog göra allt jag kan för att bli av med ätstörningen och leva i tillfrisknande.
 
Var iaf på 12-stegs möte idag. Att träffa vännerna där är fantastiskt. Vi sitter i samma båt. Vi kämpar alla med samma problem. Jag är inte ensam.
 
3 bra:
 • Skrev förlåt till S för att jag skyllt mitt eländiga liv på honom igår.
 • Cyklade till S efter jobbet och kramade honom och pratade.
 • Skickade iväg ett sms angående ett kontonummer som inte funkar.
3 tacksam:
 • För att S finns i mitt liv och är min vän
 • För att solen har strålat så starkt och varmt idag (såååååå underbart härligt väder idag)
 • För att jag har valet att göra precis vad jag vill med mitt liv
 • För att jag kan välja lycka
Behöver hjälp med:
 • Att komma ur min isolering

Dagens tre

3 bra:
 • Mediterade tre min imorse
 • Fixade matlåda på morgonen och tvättade håret
 • Har sprungit i drygt tio min ikväll
 • Kom ihåg syskonbarns födelsedag
 • Ett par bra möten på jobbet
3 tacksam:
 • Solen, solen, solen!!!
 • Mamma och S
 • Kollegor
 • Gud
Behöver hjälp med:
 • Hitta en relation med Gud
 • Villighet och motivation att jobba med programmet (och välja det före maten)

Eländig helg

Jag känner mig deprimerad. Iaf har jag ingen lust att leva längre. Har hetsätit och spytt idag, igår, i torsdags och i onsdags. I fredags klarade jag av kvällen med lite överätning bara, tack vara sms från min sponsor och meddelande från S.
 
Jag började jogga tio min i fredags igen. Känns bra. Har hållit i det i helgen och ska försöka fortsätta nästa vecka också. Har även mediterat tre minuter ^^. Kör på "Basic" komma-igång-funktionen i appen Headspace. Tre minuter är tillräckligt jobbigt att försöka vara i nuet och inte tänka på annat.
 
Igår var jag på ett dans- och yogaevent och jag var sååå trött på yogan. Ville bara lägga mig ner. Kändes som det var en eveighet till slutet på passet när vi fick lägga oss ner. Idag har jag inte orkat göra någonting, och sov ca tre timmar mellan 15-18. Först hetstå jag, sen sov jag. 
 
 (Minst) Tre bra:
 • Ringde min sponsor ikväll och fick tröstande ord om att jag kanske har oxytocinbrist och det kankse är därför jag äter och känner mig deprimerad
 • Mediterat tre minuter
 • Drog ut och joggade tio minuter efter meditationen och innan frukost
 • Har inte hetsätit igen på kvällen, utan ätit bra mat och accepterat att jag känner mig full i magen
(Minst) Tre tacksam:
 • Mamma (för att hon är världens bästa mamma och försöker hjälpa mig på sitt sätt, skulle inte klara mig utan henne)
 • S (som försöker hjälpa mig och messar mig varje dag trots att han själv mår dåligt och är sjukskriven)
 • Solen (älskar solen, älskar älskar älskar!)
 • Katterna (älskar katterna och önskar jag kunde bo med dom)
Behöver hjälp med:
 • Att komma tillbaka till programmet
 • Att hitta en relation med Gud
 • Förstå vad jag behöver göra för att tillfriskna igen

Jobbkaos

Jag tänkte försöka börja skriva "morning pages" här på bloggen istället för i min "dagbok". Jag tycker det är jobbigt att skriva för hand (!). Tyvärr. Men jag tror det är bra att skriva förhand för hjärnan =P. Man skriver ju på dator hela dagarna nuförtiden, så finmotoriken i mina händer har slutat fungera ^^. Antar att det är därför iaf.
 
Jaha, jag känner mig inte alls frisk, även om febern har gått ner. 36,7 idag. Jag har inte ont i kroppen längre, men har fortfarande snuva och hosta och känner mig allmänt sjuk. Så jag antar att det är OK att jag stannar hemma från jobbet åtminstone imorgon också. Kanske kan börja jobba lite hemifrån imorgon. Kommer behöva börja redan idag, då jag har ett viktigt möte i em som blev för knöligt att flytta.
 
Jag kämpar med min sinnersro från jobbtankar. På kvällarna kan jag inte sova och tankarna hamnar hela tiden på hur jag ska lösa min jobbsituation. Jag känner att jag inte klarar av det, jag har ingen kontroll på allt som ska göras och jag vet inte hur jag ska få grepp på det. Tankarna snurrar kring olika lösningar, men jag tycker inte att något har fungerat.
 
Jag kan inte göra något åt om mina kollegor inte följer den process vi har satt upp tex. Om de ska skriva in viss info på vissa ställen, och det inte är gjort, så tar det mig väldigt lång tid att få grepp på saker som annars skulle ha gått snabbt. Vad gör jag i en sådan situation? Vi har alldeles för mycket jobb och alldeles för lite resurser, och noll support uppifrån. Så jag måste ju klara av det själv på något vis? Men jag förstår inte hur. Jag förstår inte hur jag ska skapa kontroll i kaoset. Suck =(. Men jag kanske inte ska klara av det? Jag kanske bara ska acceptera att det är kaos. Jag har noll koll. Men vad ska jag jobba med då? Lite här och lite där och sen gå hem när kl är fem? Jag förstår inte. Jag förstår inte hur jag ska kunna gå tillbaka till jobbet och fortsätta jobba där =(. Jag vet bara att jag måste sluta stressa. Min kropp är förstörd av det här jobbet. Jag har ingen mens. Och nu tror jag att jag blev fysiskt sjuk tillslut av stressen dessutom. Och om jag inte kan sova? Jag måste kunna släppa jobbet och göra andra saker i mitt liv. Men hur? Kanske med hjälp av 12-stegs programmet. Kanske hjälper det att fokusera på något viktigare. Nu när jag ska gå om stegen så behöver jag lägga mycket energi där. Jag förstår bara inte hur jag ska klara av detta jobbkaos utan någon plan

Sjuk och migrän?

Inatt hade jag nog migrän. Har haft tendenser till migrän (tror jag - hur vet man att det är migrän?), både min farmor och faster hade svår migrän. Men i natt hade jag huvudvärken från hell. Inte så att jag mådde illa och spydde. Men det skar som knivar i huvudet, och det var så min faster beskrev sin migrän... 
 
Jag tror att jag har vitlöksutlöst migrän/huvudvärk =P. Om man nu kan ha det. För det senaste året så tycker jag att jag har fått "migräntendenser" just efter att jag har ätit rå vitlök. 
 
Nu har jag legat hemma med feber sen i torsdags, och ätit råa vitlöksklyftor varje dag i förhoppning att det skulle vara bra för immunförsvaret eller något ^^. Usch. Det var iaf ingen rolig natt. Jag drömde en konstig dröm (när jag väl lyckades sova...). Jag drömde att jag rymde från ett fängelse på en ö. Jag hamnade i någon kontainer på en båt och gömde mig och var nära att krossas av några tunga kedjor, och sen var jag tvungen att hålla mig fast i något rep av något slag och höll på att blåsa bort. Ja det var väldigt obehagligt iallafall, och jag kom ihåg allt väldigt tydligt kl 05 när jag vaknade.. funderade på om jag borde skriva ner drömmen direkt då, för jag tyckte att jag förstod varför jag hade drömt det jag drömt, att det liksom var ett tecken på något (nu har jag tyvärr såklart glömt vad det var..), men jag orkade inte då huvudet dunkade och jag var såå trött.
 
Jag är iallafall tacksam att jag är sjuk så jag slipper gå till jobbet på ett tag. Jag behöver vila.
 
Lyckades skicka iväg ett sms till en potentiell ny sponsor ikväll och vi har pratat i telefon i en timme. Det ser ut som att hon kan tänka sig att sponsra mig om jag inte har några förbud i maten. Och det passar mig bra tror jag. Min gamla/nuvarande sponsor har erbjudit mig att gå igenom stegen igen med henne eftersom hon har gått igenom dem med en ny sponsor själv på ett nytt sätt, men jag tror det är bättre att jag prövar en ny denna gång. Dessutom är denna nya sponsor övertygad om att ätandet bara är ett symptom på en andlig brist, och det är vad jag tror också. Åtminstone tror jag att jag kan äta vad som helst (även om vissa saker är mer triggande än andra - ju mer processat desto sämre) bara jag är i sinnesro.
 
Helt galet att jag blev sjuk fysiskt "äntligen". Detta är något jag bett om i flera år. Att få bli sjuk "på riktigt". Även om jag känt mig sjuk p g a "utbrändhet" så har jag inte kunnat stanna hemma från jobbet p g a det, men när jag har feber, då kan jag stanna hemma. Jag hoppas att jag har feber i några dagar till ^^, men nu verkar jag vara på bättringsvägen då jag har orkat sitta uppe vid datorn ikväll för första gången sen i onsdags. Kände mig svullen i huvudet tisdag eftermiddag, och i onsdags kände jag mig som att jag höll på att bli sjuk, och i torsdags hade jag 37,5 tror jag. I fredags 38,2, Igår 37,7 och idag 37,6. Men idag har jag inte alls haft lika ont i kroppen som tidigare dagar. Knappt alls faktiskt. Bara lite huvudvärk och ont i näsan.
 
Idag har jag frångått min plan för april. Ja det gjorde jag redan när jag blev sjuk, jag har inte sprungit tio min om dagen förstås, men idag har jag ätit processad mat (färdig risblandning), halloumi och två bitar 90%-ig choklad ^^. Jag orkar inte med några förbud eller matplaner. Det har aldrig funkat tidigare. Men mål och planer på meditation och motion tänker jag fortsätta med.