Löpning och hetsätning

Mycket har hänt sen sist tror jag. Var med på min första löpartävling i lördags! 5 km. Sprang några minuter snabbare än jag hittills gjort på fem km :-). Har inte sprungit 5 km så många gånger än heller.

Solbrännan försvinner snabbt nu när jag börjat jobba igen. Och dagarna och veckorna flyger fram. Idag nu på lunchen känns det som sommar igen, puh vad varmt det är i solen! Önskar jag bara kunde åka och bada och sola ist för att sitta inne och stressa hela dagen :-/. Tycker att höstkänslan slog till för två veckor sen. Helt plötsligt blev nätterna mkt kallare, ja även luften/vinden på dagtid.

Jag har hetsätit och överätit en hel del de senaste veckorna tyvärr :-S. Min ena framtand har börjat gå sönder på framsidan nu. Nertill har de gått sönder sen länge, och är jättetunna. Men framtill!? Ganska högt upp vid tandköttet och mitt på också. Kanske för att jag borstat tänderna lite för tidigt efter att jag spytt då emaljen varit lite upplöst/uppmjukad? Suck :-(. Trist är det iaf. Jag vill inte spy mer nu. Jag måste få bukt på det här skiten nångång!! När jag håller mig till mer strikt LCHF och tränar så går det lättare. Problemet är väl att jag hela tiden tänker att jag inte vill behöva vara så strikt och så köper jag lite godis eller bröd eller fikar med några andra och sen är det kört :-S. Jag måste försöka förstå att jag mår bäst av, och klarar mig bäst, om jag skiter i vad andra gör och fokuserar på hur jag vill leva och vad som funkar för mig! Men det är så svårt i det här fetto- och sockersamhället. :-(

Måndag

Andra jobbveckan efter semestern. Det känns väl OK idag.
 
Idag har jag ätit:
 
Kaffe och te med grädde och mjölk på jobbet. Under mitt "ätfönster" här på kvällen, mellan typ 20.30 och 23.30, har jag ätit lösviktssallad från Ica med extra frön, olivolja och dressing. Omelett, morot, ost. En bit brie och två rutor 85%-ig choklad, samt två muggar te med grädde.
 
Fullproppad. Godnatt!

Onsdag

Igår hetsåt jag. Eller mer överåt kanske, och spydde. Tycker det är mycket mer överätning nuförtiden, är faktiskt inte hetsätning. Förr var det oftare att det började innan jag ens hunnit hem från affären, i hallen, eller vid diskbänken när jag burit in matkassen. Öppnade första bästa godispåse (ofta börjar jag med naturgodiset) och börjar äta nötter.
 
Numera kanske jag börjar äta nötter ur naturgodispåsen i köket. Det gör jag faktiskt nästan alltid. MEN jag kan rätt ofta sluta och gå över till riktig mat eller iaf plocka in varorna i skafferi och kyl och sen fixa te och sätta mig vid TV:n, eller vad det nu är jag tänkt göra.
 
Idag har jag överätit. I förrgår överåt jag rejält utan att spy. Vidrigt. Det finns nästan inget värre. Fiser med en vidrig stank, svettas som en gris, kan inte sova, kan inte ligga på mage. Usch! Nä, jag spyr tusen ggr hellre. Det är bara det att mina framtänder fräts sönder mer och mer för varje dag nu =(. De blir kortare och kortare, särskilt den vänstra, det lossnar små bitar från nederkanten =(((. Usch för det också. =(.
 
Igår åt jag bröd, naturgodis och chokladkaka (plus bra mat innan).
 
Idag har jag ätit:
Frukost & lunch: Keso, grädde, solrosfrön, pumpakärnor, lite frysta lingon och tranbär, mandlar.
Middag 1: 2 ägg, 1/2 liten burk senapssill, gräddostskivor, 1 morot, ett par matskedar crème fraiche.
Middag 2: En stor lösviktssallad plus en massa extragrejer jag hade på hemma: olivolja, äpple- och currysås, solrosfrön, pumpakärnor, 1/2 honungsmelon, 400 g kikärter.
 
Under dagen har jag druckit 3 koppar kaffe med grädde och en mugg te med 2 cl mellanmjölk.
Nu ikväll ska jag dricka en mugg te med grädde och äta två bitar 85%-ig choklad (trots att jag är så proppfull så att jag gärna skulle vilja spy =S).
 
Jag har börjat med Voxra 150 mg. Slutade med Lithionit den 22 juli och började med Voxra ist den 23 juli. Kommer inte ihåg om jag redan skrivit det och orkar inte kolla nu.
Imorgon ska jag gå upp till 300 mg. Jag känner ingen förbättning i mitt mående. Känner mig deprimerad och har inte lust med någonting. Tvingar mig dock till jobbet och även ut och jogga 1 km varje dag p g a den braiga Funbeat-gruppen jag gått med i (annars skulle jag ALDRIG ta mig ut!).
 
Har tusen saker jag vill skriva, men orkar inte nu. Jobbar redan för mkt och sover för lite. Första veckan efter semestern. Jag vill sluta jobba =(.

1 augusti

Jag är såå trött. Borde lägga mig omedelbart.
Är hos mamma, ensam. Känns väldigt ensamt, tur att jag har lite segt internet iaf så jag kan surfa.
 
Var hemma hos mig igår och hetsåt. Eller överåt och kräktes.
 
Jag har registrerat mig på Funbeat! Ett träningsforum. Där finns det en grupp med "streakers" som springer minst 1 km varje dag. De verkar ha haft ett uppehåll, men nu var det en som drog igång det igen i augusti. Och jag har hoppat på! =O Känner mig lite galen, men herregud vad bra det har varit för mig! Jag smygstartade den 23 juli och har alltså varit ute och joggat minst 1 km varje dag sedan dess!!
 
Tyvärr har jag fått ont i foten (tror det var när jag sprang 5 km och stor del var asfalt, hos mamma, i barfotaskor) igen. Men springer ändå jättelångsamt och försiktigt. Vill absolut inte sluta nu och hoppa av detta. Det här får mig att komma ut och träna varje dag! Det är ju helt otroligt! =)
 
Idag började jag med att äta efter tolvslaget, efter att jag spytt ^^. 1 nektarin och lite turkisk yoghurt med bär, frön och mandel. När jag gått upp på morgonen för att åka hem till mamma drack jag kaffe och åt en bit brie. Sen åt jag inget förrän middagen, som bestod av fisk, ägg och lite potatis och sallad. När mamma och barnen (mamma har varit barnvakt till mina syskonbarn) åkt till Sthlm har jag druckit te och ätit en massa jordnötter både saltade och oskalade (glömde dock fota dom), lite glass och en chokladkaka på 100 g (hade jag absolut inte tänkt, men det känns ändå OK, tänker inte spy). Före detta var jag ute och joggade (en kort sväng med tanke på foten) och åt även en liten måltid bestående av fisksoppa och ägg.
 
Har tyvärr inte fått in bilderna i datorn, de finns i mobilen. Den här datorn verkar inte ha någon bluetooth och har varken sladd eller minneskortsläsare här.
 
Jag har hur mkt matbilder som helst i kameran och mobilen. Men har verkligen blivit kass på att blogga =(.