Bra blogginlägg samt tankar om hetsätande

Hej!
 
Har ni läst detta? Av Sofi om hur det är att vara anhörig till någon med ätstörningar. Gammalt, men så bra.
 
Idag läste jag detta inlägg hos Martina. Hon har skrivit om beroendeproblematik och om att sluta fly ifrån sina känslor. Mycket bra inlägg tycker jag. Så träffande.
 
Jag har precis fått hem en matdagbok som jag beställde på min arbetsterapeuts inrådan. Den är ett verktyg för att bli medveten om varför man äter. Den finns en bok som typ hör till som jag kanske borde köpt också. Ska typ vara som en sex veckors kurs i mindful eating. Man ska förstå varför man äter, kanske se ett mönster, och kunna förändra sitt ätande från "känsloätande" till öhh medvetet(?) ätande. Ta kontroll över sitt ätande.
 
Det låter bra. Men så jobbigt =/. Har inte lyckats skriva ner vad jag ätit än, fick den typ i onsdags eller torsdags. Kunde ju ha börjat direkt. Har såå svårt att fortsätta med något. Hur många dagar bloggade jag om vad jag ätit? Tre första dagarna i september?
 
Min plan var ju att hålla mig ganska mycket åt Paleo-hållet nu under september. Det gick inte så bra... Har hetsätit många dagar redan. Det spårade väl ur för att jag var på kalas och åt allt möjligt tror jag. Och så köpte jag lunch på jobbet, vilket i princip aldrig känns helt bra tyvärr. Även om det är hyfsat bra mat, så känns ändå restaurangmat speciellt. Inte som hemlagad mat. Kanske för att jag inte har koll på vad som är i? Jag vet inte.
 
I torsdags var jag med i en liten löpartävling och från och med i torsdags så vände jag på den negativa hetsätningsspiralen. Så skönt. Dock tänker jag varannan minut på vad jag tänkt köpa den här veckan (efter att jag kollat affärernas veckoerbjudanden). Ja, inte den bra maten då... utan bröd och choklad =S. SUCK. Jag vet att jag inte borde köpa hem det. Jag borde hålla mig på den bra banan nu. Laga bra mat hemma som känns OK att äta, det är ju då det funkar.
Jag vill så gärna kunna äta vad som helst. Vara normal. Äta normalt. Men det går fan inte. Inte nu. Kanske när jag är mer medveten...?^^
Ibland går det. Ibland kan jag köpa godis/choklad, äta upp det ensam hemma, och inte hetsäta. Men att köpa en hel brödlimpa är som bäddat för hetsätning. Förmodligen flera dagar i följd dessutom.
 
Idag har jag varit och tränat Bodypump på förmiddagen! Har svårt att komma iväg på det. Jag menar, lördag morgon! Då vill jag få sova. Men S sov här och skjutsade dit mig, så jag fick lite hjälp att komma iväg iaf.
Har nästan känt mig lite sjuk efter springtävlingen i tordsdags och nu efter träningen så gick jag hem, helt energilös. Så trött. La mig på sängen och sov en timme! Har typ aldrig hänt förut ^^. Har jättesvårt att lägga mig och vila på dagtid.
Nu har jag suttit framför datorn och bara läst bloggar hela eftermiddagen =/. Borde läsa på om partierna inför valet imorgon istället! Och städa!

Har såklart ätit också:
* En stor grön proteinsmoothie
* Två(!) fläskkarrébitar med rivna morötter, inlagda vitlöksklyftor och vitlöksost
* Kaffe med grädde
 
Kanske skulle ta och fylla i den där sabla matdagboken också... Och försöka bestämma mig för om jag orkar träffa en kompis och festa ikväll, eller vad jag ska hitta på. Sitter jag hemma ensam så är nog risken stor att jag tar mig en vända till affären och köper fel saker =/.

Onsdag, 3 sep

Frukost:
Kaffe med mjölk
Mellanmål:
Kaffe med mjölk
Lunch:
1 proteinsmoothie
lite cashewnötter
Mellanmål:
2 kokta ägg med kaviar
1/2 proteinsmoothie
lite cashewnötter
Middag:
1/2 proteinsmoothie
Kvällsmål:
Nachotallrik med crème fraiche och salsa
1 st 4 cl drink
 
Under dagen:
Totalt drygt 100 g cashew, vatten, 2 kapslar omega-3, 1 tbl Voxra, 1 kapsel tarmbakterier, 1 tuggummi
 
S kommer till mig nu (typ halv tolv). Det är nog bra, för annars hade jag nog börjat äta mer istället för att försöka komma isäng.
 
Motion:
Cyklade till och från jobbet, 2*20 min.

Tisdag, 2 sep

Frukost:
Te
Mellanmål:
1 banan, kaffe med mjölk
Lunch:
1/2 portion chiapudding med proteinpulver, 1 kiwi, vaniljpulver och kokosflingor (vidrig kombo =S)
lite cashewnötter
Mellanmål:
1/2 portion chiapudding med proteinpulver, 1 kiwi, vaniljpulver och kokosflingor (vidrig kombo =S)
lite cashewnötter
te med mjölk
Middag:
Resten av cashewnötterna
Omelett med ost, bacon och champinjoner, 1 avokado, 1 morot
Kvällsmål:
Ganska mycket vattenmelon, te med grädde
Lite proteinsmoothie (proteinpulver, melon, kokosmjölk)
 
Under dagen:
Totalt drygt 100 g cashew, vatten, 2 kapslar omega-3, 1 tbl Voxra, 1 kapsel tarmbakterier, 1 tuggummi
 
S var hos mig på kvällen och jag har inte känt någon hetskänsla (skönt!). Bara sååå trött. Godnatt.

Måndag, 1 sep

OK, idag har jag ätit:
 
Lunch:
1/2 stor portion strömmingsfilé med potatismos, citron och lingonsylt
Mellanmål:
1 banan
Middag1:
1/2 stor portion strömmingsfilé med potatismos, citron och lingonsylt
Middag2:
Tacofärs, 1 avokado, 1/2 sötpotatis, lite rödlök och riven ost
 
Under dagen:
3 koppar kaffe med mjölk, te med grädde, vatten, 2 kapslar omega-3, 1 tbl Voxra, 1 kapsel tarmbakterier, 1 tuggummi
 
Känslan efter sista måltiden var att jag ville fortsätta äta melon och mörk choklad. Blev hindrad av att S skulle åka hem och jag skulle hämta tvätten och duscha och tvätta håret.
Kliar på kroppen. Allergisk mot ngt? Citron?