Meditation

Hm, vad knäppt. Man kan välja flera kategorier för ett inlägg (numera), men det är bara en kategori som visas under inlägget när det är publicerat!?
 
Gick in på Martinas blogg idag. Gör det alltmer sällan för jag irriterar mig så himla mkt på henne. Hon är så inkonsekvent bl a, och det stör mig för mkt =/.
Iaf skrev hon ett mkt bra inlägg om meditation och peppar folk att börja med det. Så jag tänkte att jag kanske skulle anta hennes utmaning nästa vecka...

Helg igen

Den här helgen kommer iaf bli bättre än den förra. Det är inte så svårt att se till ^^.
 
Var hos psykologen i torsdags, och äntligen (första ggn?) tyckte jag att det gav något. Hon sa ett par saker som fick mig att tänka till och förstå mig själv lite bättre. Varför jag hetsäter, mitt sjukliga beteende.
 
Jag har också funderat på en plan för september. Borde skriva ner den, men jaa, får se när jag har tid och ork. Men kort handlar det väl om att försöka fokusera på Paleo-kost hemma (med lite undantag för grädde, proteinpulver och ibland ost) och göra vissa större undantag om jag är bortbjuden. Jag KAN ju faktiskt äta kesella, choklad och pizza varje dag SEN. Efter september. En liten fjuttig månad kan jag klara av att äta bra och utvärdera hur jag mår.
Jag gjorde det ju i februari, och då var jag mkt striktare än vad jag planerar att vara nu. Iofs kanske det var lättare p g a det... jaja, får se.
 
Igår åt jag äppelpaj vid två tillfällen, men överlevde det också. S kom till mig på kvällen och sov över, så det gick bra. Jag vill inte hetsäta mer nu. Jag orkar inte. Mina tänder är ÄNNU mer förstörda. Tycker jag kan se "bitar" som är borta på nederkanten av framtänderna för varje gång jag spyr nu =S.

Onsdag

Hetsåt hela helgen. Inte lördagskvällen, då var jag på fest, men åt och spydde två ggr innan dess. Och sen fortsatte jag på söndagen. Usch.
 
Den här veckan har gått bra hittills. Dock har jag ätit bröd och idag en biskvi =S. Men har lyckats stå emot hets även om jag känt mig sjuk och haft hetskänsla i mig. Borde väl vara "stolt" över att jag klarat mig (med S hjälp dock eftersom han varit här på kvällen och kommer strax hit nu också), men jag känner bara att det är förbannat jobbigt =S.
 
Har gått upp två kilo sen i somras (på ett ungefär, väger mig så sällan men vägde två kg mer idag iaf än jag gjorde för någon el ett par månader sen).
 
Läser Sofis blogg varje dag typ (gamla inlägg, läser ifatt). Tänkvärt inlägg jag läste idag: The Magic Number.
 

Onsdagens mat och träning

Idag har jag ätit:
 
Chiapudding, 2 st proteinsmoothies, 1/2 liten paleo-pizza, 2 ägg, 2 morötter, 1 avokado, 100 g 70%-ig choklad
 
Har gått typ powerwalk 2*45 min också (till och från jobbet).
 
Känns som jag ätit (för?) mkt. Men det har jag inte.
 
Frågan är om jag orkar ta mig ut och springa en kort sväng nu..?

Hetsfri tisdag

Igår åt jag förresten en hel burk jordnötssmör. Bland annat, ...annat som choklad tex.
 
Idag har jag ätit bra!!!
Chiapudding/gröt, smoothie, äpple, 1 liten paleo-pizza, kesella.
 
(Eg. för lite, så kanske inte bra. Men har iaf inte hetsätit. Vill börja räkna ut på ett ungefär hur mkt jag får i mig egentligen. Räknar ju aldrig.)
 
Godnatt.

Sjukskrivning

Idag har jag hetsätit. Och igår. =( Har börjat tänka ut saker jag "måste" äta innan jag börjar om igen. SUCK.
Jag vill ju bara vara normal. Äta nyttigt till 80% och göra små utsvävningar när det sociala "kräver" det eller när jag bara är sugen. Men det känns såå långt borta. Jag försöker om och om igen. Tror att NU kan jag nog klara det. Men icke.
 
Jag behöver hålla mig till en diet. Paleo eller LCHF. Inte en massa undantag. Samtidigt som dietist, psykolog och boendestödjare talar sig varma om att äta 3-6 måltider om dagen jämt fördelat från morgon till kväll. SUCK igen.
 
Jag som är så velig! Jag kan inte stå på mig för det som jag tycker funkar bäst för mig, och jag kan inte gå helhjärtat in i något som någon annan prackar på mig som jag inte alls tror på! =((
 
Jävla skitliv.
 
Just det. Har blivit sjukskriven 25% från och med förra veckan och 6-7 veckor framåt. Läskigt. Var skitjobbigt att berätta att jag skulle vara sjukskriven på jobbet. Men jag vågade iaf och nu är jag det. Försöker gå hem runt tre. Känns väldigt konstigt. Känns inte alls bra med en massa extra oplanerad fritid heller =S. Jag måste ta tag i och planera upp den lediga tiden, annars blir det ju bara mer tid för hetsätning istället för vila och tid att ta tag i de hemmasysslor jag inte orkar med i vanliga fall. Jag tror jag ska börja träna direkt efter jobbet. Har ju gjort det förut när jag slutat sent/vanlig tid, alltså bytt om direkt när jag kommit hem och dragit ut och joggat tex. Det blir inte bra för mig att komma hem hungrig (efter att ha fastat på dagen på jobbet) och börja äta och surfa... Då "orkar" jag inte sluta äta och orkar absolut inte ta mig iväg och träna någonting.
 
Jag hoppas jag kan bli lite bättre på att blogga nu ^^.
Spenderar flera timmar om dagen med att läsa igenom Sofi Lindbergs blogg, typ från början. Och hon har ju skrivit så sjukt mkt också ^^. Är bara på december 2010, och ändå har jag lagt måånga timmars läsning där de senaste veckorna =/.
Tycker hon är så otroligt inspirerande. Samtidigt känner jag mig ju förhållandevis jättelat, som har svårt att komma ut på en 15 min lång joggingtur och hon avverkar typ 10 intensiva träningspass i veckan...
 
Ja ja, man ska inte jämföra med andra.
Nu måste jag sova! Godnatt!