En dagens i januari

Eehh, som vanligt kass uppdatering ^^.
 
Har hetsätit/överätit och spytt tre ggr hittills i år tror jag, el förresten fyra är det nog med igår. Eg är det ju jävligt bra ^^, men samtidigt trist att jag inte kan hålla mig ifrån det. Har ju ändå hållit mig ifrån mjöl, godis och glass nu i januari. Men visst, man får väl vara glad att det går åt rätt håll iaf.
 
Har överätit minst en gång utan att spy också. Fy fan för det =S. Igår åt jag mycket, men eg inte onyttigt, och kände att jag bara inte orkade ligga och svettas hela natten, sova dåligt och gå till jobbet med en sån stor hemsk mage =S. Så, jag valde att spy även om jag eg inte kände att jag var tvungen. Hade jag varit ledig idag och kunde vara hemma hela dagen hade jag kanske inte spytt (höhö, jag hade väl proppat i mig ännu mer och sen spytt då...).
 
Idag har jag iaf ätit:
  • Lite äggröra med bacon, 1 dryg tsk eko kokosfett
  • Kaffe m grädde och te m mjölk
  • 1 kapsel magnesium, 1 kapsel D-vitamin, två kapslar omega-3
  • Äggröra med bacon, 1 avokado, 2 morötter
  • Två bitar bananpannkaka med bär och vispad grädde
  • Te med grädde

Dagens blogg

Nää, nu när jag väl skriver nåt så kommer jag bara på en massa saker jag "måste" skriva. Kanske därför det tar emot att logga in och skriva nåt från början... ^^
 
Iaf, bloggen jag spenderat mest lästid på ikväll är http://primalisten.com/. Så då var det sagt ;-).
 
Godnatt!

Mer nagelpynt =P

Weeii =), idag fick jag mina sista tre små paket av nageldekorationer jag beställt. Så mkt smått =P.
Då ska jag bara orka fixa med naglarna då ^^. Hoppas jag kan välja det framför att äta hela kvällarna...
 
Kommer inte ihåg om jag redan skrivit det, men jag har bestämt mig för att inte äta något godis, glass eller bröd (eg säd öht) i januari. Redan första dagen på jobbet bjöds det på choklad, men jag åt omelett istället =). Skönt.
 
85%-ig choklad tänker jag dock äta... nu =P,
 
Vill få med mig folk på Whole30-utmaning (strikt Paleo) i februari! Har precis börjat läsa boken "It starts with food". Tror det är en bok alla borde läsa ^^. Jag är iaf jättetaggad och blir mer och mer motiverad att verkligen satsa en månad på Paleokost. Men jag vill ju utmana mig tillsammans med andra. Roligare och lättare. Tror jag håller på att få med "S" på detta (förhoppningsvis redan i februari). Kanske ska försöka mig på någon på jobbet också, men tror tyvärr inte jag kommer få med mig nån där. Även om det finns ett par stycket som verkligen borde ändra sin kosthållning.. =/
 
Hm, tänkte försöka komma isäng före elva idag... Och så tänker jag läsa minst ett kapitel i "It starts with food" innan jag släcker. Känns som det var längesen jag läste en bok. I somras läste jag nog en bok, men jag har blivit helt kass på att läsa. När jag gick i typ högstadiet läste jag massor (mest deckare då). Nu är det surfande på internet som tagit över all ledig tid. Inte så bra kanske, jag vet inte.
 
Idag har jag ätit:
kaffe och te med mjölk
omelett med skinka och ost
keso med nyponskalsmjöl och nässelpulver (malda brännässlor), 1 äpple
en "jultallrik" med två skivor skinka, två prinskorvar, rödbetsklyftor m feta, grönkålsstuvning (långkål), brysselkål. några skivor juledamer
 
Nu ska jag dricka te och äta ett par bitar 85%-ig choklad.
 
Det gäller att "orka" bestämma sig. Att bli motiverad/motivera sig. Hur man gör det vete fasen. Jag har aldrig fattat hur man "väljer" att få ork, hur man kan göra sig motiverad. Nu har jag bara "råkat" bli det för att jag snöat in på Paleo-spåret och fått en nytändning att läsa om kost och hälsa. (Och att äta upp alla mjölkprodukter jag har hemma innan februari haha).
 
Edit (23.12): Glömde ju att skriva att jag tränat Bodypump idag! Viktigt ^^. Och så tog jag en bit brie på 55 g nu ikväll också till teet.

Jordnötssmör

Hm, idag bestämde jag mig för att äta upp jordnötssmöret och jordnötterna jag hade kvar efter att ha gjort "LCHF-snickers" förra veckan. Så, jag gjorde mer LCHF-snickers ^^. Och åt upp allt idag utspritt över tre tillfällen. Sen åt jag en Sharonfrukt och ett äpple... och sen mandlar och russin. Nu har jag iaf inga jordnötter kvar, och inga russin. Skönt.
 
Tyvärr har jag massa dadlar kvar sen jul som jag har tänkt göra någon god paleo-efterrätt med =/.
 
Tänkte såklart att det skulle vara en bra omstartsdag idag. Trettondagsafton. Dumt, jag vet. Jag har iaf inte spytt sen 22 dec (tror jag iaf ^^). Men har istället gått upp en massa i vikt. Vägde 65.5 kg härom dagen. Det är INTE OK. =S
 
Tror jag skulle vilja gå från LCHF till Paleokost. Läser och läser på nätet =P. Kost och hälsa är verkligen mitt favoritämne. Sen läser jag träningsbloggar också. Slukar dem ^^.
 
Har tex hittat till den här bloggen idag:
http://traningsbloggen.shapemeup.se
Läste inlägget om mental styrka... Hmmm, jaa, det låter ju bra iaf. Men det tar nog sin tid att bygga upp om man inte redan är mentalt stark.
 
Usch, imorn börjar jobbet igen. Vill inte!! =(
Blöh, ska försöka se det positivt. Trevligt att träffa arbetskamraterna igen.
 
Suck, jaja, ska måla ett lager"Mavadry" på mina nymålade naglar. Vänte lite på att det ska torka hyfsat åtminstone. Starta diskmaskinen och försöka lägga mig före tolv ^^. Lite mer surf blir det...........

Magkrångel

Igår kväll mådde jag illa och var lite dålig i magen. Idag vaknade jag med ont i magen och ännu sämre, blöh. Emellanåt känns det bra, men nu har det kommit tillbaka lite. Tycker jag har mått lite halvilla från och till sen innan jul =S. Hmm. Antagligen nåt jag ätit. Typ ovanligt mkt frukt. Sharonfrukt och clementiner. Fast såå många har jag ju ändå inte ätit, men magen är väl rätt ovan vid frukt iofs. Mkt nötter också =/. Kanske för mkt mandlar och hasselnötter. "Råa" nötter är nog jobbiga för magen. Igår kväll åt jag alldeles för mkt mandlar och russin =S, och frukt. Suck. Spydde inte iaf. Har ingen lust med det längre. Har verkligen ingen lust att gå upp i vikt heller för den delen. Gått upp två kilo de senaste veckorna/månaderna. Blöh.
 
Idag har jag iaf hittills ätit:
  • Kaffe m 25 g grädde
  • En dryg tsk kokosfett
  • En halv skinkomelett (gjord på: lite smör, 2 ägg, 1 skiva julskinka, grädde ca 30 g, juledamer, peppar)
  • 1 morot
  • En dryg halva avokado

Naglar!

Jo förresten, skulle ju skriva att jag de senaste dagarna har blivit nageltokig. Har läst Fokis blogg och kollat igenom hennes nagelarkiv grundligt ^^. Dessutom har jag beställt nageldekorationer för 605 kr =D. Iihhh nu ska det pyntas ;-). Är eg kass på design och så, men jag VILL lära mig att göra snygga naglar! Är helt fascinerad av Fokis "nagelkonst".
 
Heh, ett nyårslöfte borde vara att gå och lägga mig tidigare ^^. Åtminstone före tolv!
Idag får jag nog försöka satsa på före 02 ^^...

Nytt år, nya möjligheter

Hm, är det inte så? Nä jag vet inte. Nya möjligheter har man väl mest hela tiden egentligen. Men lite lättare med nytt år ändå kanske.
 
Jag vågar inte ge några nyårslöften. Tänk om jag inte håller dom då? Usch. Men mål skulle jag vilja ha. Känns inte lika tvunget att uppnå. Lovar inget, bara försöker ^^. Det jobbiga är att jag inte vågar sätta några mål heller. Tror inte att jag bryr mig om att kämpa för dom =S.
 
Skulle vilja ha som mål att utmana mig själv (eller gärna någon annan också) att äta paleokost en månad. Kanske LCHF en månad också. Och så skulle jag vilja ha magrutor till sommaren................. ^^ Hehe.
 
Jaa, om jag bara kunde kämpa för nåt. Om jag kunde tycka att nåt var viktigt. Om jag orkade kämpa för några mål nångång! Det är väl "bara" att göra det? Hur fan "bara gör" man något? Jag kan inte bestämma mig för någonting. Jag kan bara inte. Jag är inte född med beslutstagandegenen!!!!! Suck.
 
Jaja, jag hoppas jag kan göra 2014 till ett bättre år än 2013 iaf. Gärna det bästa ever ^^. Hehe, som ni märker är jag på aningen bättre humör än före jul. Skönt det iaf.
 
Puss och kram och godnatt!