Inlägg från 2015

FB-konversation: Rätten att leva

December 02, 2015 kl.22:55 Tankar Kommentera
 
Jag:
Alltså jag har så mkt tankar i huvudet. Kan inte sova, el somna snabbt som vanligt. Tex finns det något argument för att inte ta livet av sig om man vill värna om djur och natur och inte jobbar aktivt för det i sitt liv? Att leva tär ju bara på jordens resurser, som inte räcker till för alla människor. Om man inte heller jobbar med kärnkraft el giftiga kemikalier då tex, då kanske man borde leva så att man kan avsluta det på ett säkert sätt för framtiden innan man dör.
 
Hahaha kollade på klippet nu! grin emoticon
 
S:
Tycker du värnar. Inte stora saker. Men de små räknas oxå. Alla saker räknas. Du påverkar mig att välja mer ekolologiskt tex. Du påverkar kanske andra att göra nått lite också. Dessa personer och jag kanske påverkar andra i sin tur. Vilket gör att en liten insats till slut kan växa bli ganska stor. Sen kan man ha ideer och tankar om större egna insatser. Men glöm inte att de små är värda också.

hehe. Fick lite högre puls av klippet.wink emoticon
 
Jag:
Ja tack för den kommentaren. Jag tänkte på det också att jag tror ju på demokrati, och på konsumentmakt och "många bäckar små" och så, men jag förstår inte hur människor kan leva som de gör. Och jag känner inte att jag kan leva som jag gör eftersom jag hela tiden bryter mina egna grundläggande värderingar. Och även om jag tycker att små saker räknas, så är vi ändå för många människor på jorden och om sådana som jag tar livet av sig så blir det ju liiite bättre. Några färre. Och det är ju i sig då en liten insats till det bättre.
 
Och varje dag på jobbet så stör jag mig så otroligt mycket på allt folk pratar om. Så sjuka saker om att shoppa eller vad det nu är. Och jag vill bara säga emot och få dom att inse hur "dumma" dom är, men det gör jag ju inte utan sitter tyst och tänker på hur fruktansvärt sjukt det är att vara människa och en sån stor idiot och leva bland idioter och inte gör jag något heller. Hur orkar folk? Hur kan de leva med sig själva? Jag tänker mer och mer på det sättet, har ju inte alltid gjort det på fikarasterna. Så jag känner att jag har varit likadan. Men de som är äldre än jag då, hur fan kan dom bara mala på om att köpa nytt när nåt är jobbigt att laga etc etc etc. INGEN (på mitt jobb iaf) säger något om miljöpåverkan etc. Det är bara vad dom vill ha och bla bla bla. Hur kan man tänka så? Hur kan man leva så? Jag förstår inte och jag vill inte acceptera det.
 
S:
Du gör mycket större insats för världen när du finns i livet genom att påverka och delta i det lilla dagliga jämfört med du inte skulle finnas. Fortsätt leva och påverka!
 
Jag:
Haha nej, om jag kunde övertala alla på mitt jobb att begå gemensamt självmord kanske jag skulle göra någon liten skillnad. Alltså jag måste ha ett bättre argument än din åsikt. Hur vet du det? Jag som dessutom hetsäter och shoppar onödiga prylar i mängder utöver det jag behöver!! Bara idag har jag ätit choklad, HELT onödigt. OM jag överhuvudtaget skulle kunna överleva utan det så skulle jag ju naturligtvis vara utan!! Jag har TV:n på helt i onödan just nu. osv osv osv osv osv osv osv
 
Alltså jag har inga argument för att leva.
 
Det skulle vara som du sa härom dagen då om alla har lika stor rätt att leva, även du. Men har man rätt att leva när man förstör för andra varelser? Alltså du har väl lika stor rätt att leva som alla andra människor, men jag tycker att du har lika stor rätt att leva som allt levande har rätt att leva, och då ingår ju ett träd också. Om du kan leva i ett kretslopp (eller vad heter det?) med naturen, DÅ har du rätt att leva, men vilken människa kan säga att hon gör det?? Och så länge man inte kan det så tycker jag inte att man har rätt att leva.