Viktuppgång

Var med i en tvåverckorsutmaning med Miss Fit Carls i två veckor. Man skulle drick en massa vatten, äta minst 20 g protein i varje måltid, och träna minst 30 min om dagen (iaf snabb promenad). Var väl en OK utmaning tyckte jag, då det inte var någon restriktion på hur mkt eller vad man fick äta. Men var typ dubbelt så mkt vatten som man ska dricka per dag, så jag drog ner det till drygt häften.
 
Iaf, hetsåt/överåt och kräktes två ggr minst under utmaningen. Efter den har jag kollat massor på "All in" videor på youtube och bombarderat mig själv med info om hur man slutar hetsäta: INTE kompensera. Och det funkar. Jag överäter som en gris, men jag kräks inte. Och jag hetsäter inte. Överäter inte lika mkt som om jag skulle kräkas heller. Så det hjälper ändå att ha bestämt sig att inte kräkas. Försöker också äta ordentligt på dagen, så att jag inte ska känna ett sånt sug/begär på kvällen av att äta. Visst hjälper det också, till viss del. Har ju fortfarande en satans vana inprogrammerad i hjärnan att kvällarna ska spenderas ätande. Oavsett om jag är hungrig eller inte. 
 
Väger över 70 kg nu. Vägde in mig och vägde "ut" mig i utmaningen. Annars väger jag mig väldigt sällan nu för tiden. 2005 när jag började kräkas, vägde jag strax över 70 kg nångång. Då började jag kräkas. Stog inte ut. Står inte ut nu heller. Känner mig orörlig, begränsad. Vidrig känsla. Men vad är viktigast? Att vara smal, eller att vara frisk? Rädslan är ju förstås att jag inte blir frisk. Att jag bara fortsätter överäta i all evighet. Skulle behöva en coach att lite på. Men jag vill helst hitta nån svenk. Finns det någon svensk "All in" coach?
 
Hittar ingenting på youtube. Men många på engelska. Kanske behövs en i Sverige? Funderat mkt om jag skulle kunna hjälpa andra när (om) jag själv blir frisk nångång. Men känner mig verkligen inte som nån som passar som coach.
 
Nu lyssnar/kollar jag på https://thetruthaboutweightloss.org/live/ , som handlar om växtbaserad kost. Mest om viktnedgång kankse, men också om hälsa i övrigt. Sjukdomar som kan undvikas om man äter mer växtbaserat (mindre kalorier, mer vatten och fibrer i maten, mer näring) och mindre fett.
 
Inte så bra för nån som försöker bli frisk från en restriktiv ätstörning (heter det så på svenska?), men jag kollar ändå ^^. Är ju typ mitt största intresse fortf (kost och hälsa)...
 
Om nån känner till nån svensk fd bullimiker som jobbar med att coacha folk att bli friska m h a "all in" approach eller matplan. Säg till ^^. Eller förresten, vet inte om jag vill ha någon matplan, jag har så jäkla svårt att följa matplaner. Vet faktiskt en svensk som förespråkar och coachar i BLE (Bright Line Eating) tror jag det heter. Nån amerikanska som kommer från 12-stegs programmet som skapat en matplan mot matberoende. Men jag vill bli helt frisk. Ätstörningskliniker verkar köra på matplan först, för att göra kroppen trygg och därmed motverka hetsätning, för att man sedan ska kunna äta mer intuitivit när man blivit frisk och slutat hetsäta.. men jag lockas mer av "all in"-principen. Dock inte av den sabla viktuppgången =(. USCH. 
 
Önskar jag hade någon att dela allt med. Nån mer som typ kör all in, fast inte nån som kommer från anorexi. Nån som också kommer från bulimi, och normalvikt från start..
 
Borde väl kanske hoppa på nåt av de engelsk-språkiga coacherna jag gillar. Suck. Orka. 
 
Häromdagen, ja, var väl igår, var jag så deppig. I fredags kväll ville jag bara dö när jag skulle sova, och dagen innan också. Idag har jag haft så ont i magen. Igår också. Ont i tarmarna. Den klarar väl inte av all mat jag proppar i mig utan att kräkas =S. Imorn måste jag åka in till jobbet, och det ser jag inte alls fram emot. Har bara träningskläder jag får på mig nu. Måste köpa nya kläder som jag kan få på mig. Orka. Orka att inte banta. Hur står man ut? Och hur accepterar man att gå upp i vikt?
 
Berätta för sina vänner antar jag är smart. Men det vågar jag inte. De vet ju inte ens att jag varit ätstörd i 20 år ^^. Så sjukt ändå. Allt är så sjukt. Livet är sjukt. Och så pissigt. Men visst kan det vara bra också. Men inte nu.

Kommentarer
Postat av: Elin

Hej!

Jag har tittat in på din blogg någon gång ibland under ett antal år men aldrig kommenterat. Jag insjuknade själv i en ätstörning, mestadels bulimi, för 10 år sedan. Har gått i flertalet behandlingar och har idag kvarstående symtom men mår i helhet mycket bättre. Jag vet inte om du har provat att gå i specifik ätstörningsbehandling, men om inte så rekommenderar jag det verkligen! Det är så himla svårt att navigera i djungeln av olika kostråd och hemmasnickrade teorier på nätet. Det låter som att du behöver någon som verkligen ser till just dig och vad du behöver, och utifrån det ger dig råd som faktiskt funkar!

Jag kan också varmt rekommendera att ha åtminstone en vän som känner till hur man har det. Det var inte förrän jag började släppa på skammen som jag kunde börja tillfriskna. Du behöver inte berätta allt på en gång, men prova med en liten del och se hur det landar. Är det en riktig vän så är jag helt övertygad om att den kommer att vända sig mot dig istället för bort från dig.

Önskar dig det bästa!
Kram!

2021-03-09 @ 20:26:12
Postat av: chiropractic care columbia mo,

You are a very capable person!

2022-10-23 @ 05:11:13
URL: http://https://www.activelifechiro.net/
Postat av: 50 beowulf ammo

Hey there just wanted to give you a brief heads
up and let you know a few of the pictures aren't loading correctly.
I'm not sure why but I think its a linking issue.

I've tried it in two different web browsers and both show the same outcome.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0