Real foods

Jag förstår verkligen inte att människan tror att vi är smartare än naturen. Än evolutionen. Vi har utvecklats under två miljoner år. Tror vi verkligen att några års forskning skulle kunna komma på något smartare än det immunförsvar och bakterieflora och ja, det som är vi, som utvecklats under dessa miljoner år? Vi upptäcker ju nya saker HELA TIDEN. Och ju mer vi upptäcker och lär oss om naturen och tex människokroppen, desto mer förstår vi väl också att vi inte vet?
 
Om rymden är oändlig, varför skulle inte naturen vara oändlig? Varför skulle vi någonsin lära oss allt? Jag tror iaf att naturen är så extremt komplex att vi bara kan (hinna?) förstå en liten liten liten pyttedel av hur naturen (och där i även hur vi själva) fungerar. Vi existerar ju bara en kort stund här på jorden. Vi har fått den här tiden, ändå känns det som vi mest är här och förstör för oss själva och andra.
 
Alla andra djur vet instinktivt vad de ska äta i naturen, för att de ska leva optimalt i samverkan med naturen på den här jorden. Människan måste forska hit och dit och försöka förstå om knäckebröd verkligen är nyttigt, eller om vi får diabetes om vi äter fem potatisar om dagen. ^^ Alltså är det inte lite komiskt?
 
När det är så enkelt? Försök att leva i ett med naturen. Ät så oprocessad mat som möjligt så minskar du risken för sjukdomar så mycket som möjligt. Ingen kan säga var gränsen går för att få en viss sjukdom för just dig, men du har själv valet att minska risken så mycket du kan.
 
Jason Fung säger det enda viktiga i kostdebatten i denna video tycker jag. Mer behöver man inte veta angående kost och hälsa ^^. Börja kolla 33:15 om ni inte vill se hela videon (tror jag lyckades få den att starta 33:26, funkar bra därifrån). Strax därefter säger han det som jag hävdar om och om och om igen: "The key is the real foods". Folk har ätit kolhydrater i alla tider. Kolhydrater, protein, fett, makronutrientfördelning, det spelar ingen roll! Så länge livsmedlen är oprocessade. Frukt kommer med fibrer. Naturen har redan gjort maten bra och vi har anpassats till att kunna smälta den och ta upp näringen. LCHF, LCHP, HCLF etc etc, det kvittar! Så länge det är naturliga, oprocessade ingredienser i din diet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0