Bra mage! =)

Öhh va!? Nu fattar jag ingenting. Är det nåt fel med blogg.se:s besöksräknare?
Jag brukar väl ha åtminstone under 20 unika besökare om dagen enligt den räknaren, oftast under 10 st tror jag, nu när jag bloggar så sällan. Men senaste veckorna har det varit runt 50 unika besökare om dagen!?
 
OM det stämmer så är det ju kul för mig =P.
 
Jag har gått ner typ två kilo på en vecka el nåt! Nja, kanske under ett par veckor då.. ;-)
Men ändå, galet! Och jag mår SÅ bra av det! Jag har stressat på jobbet mer än nånsin, så jag borde må kasst, men tack vare att jag känner mig mkt smalare (och har inte haft ont i magen som jag brukar ha) så mår jag tvärtom jättebra! Inte just idag då, eftersom jag festade igår ;-)..
 
Jag har vägt mellan 62-nånting och 63-nånting i flera år nu tror jag, och vet ni vad vågen stod på idag?? FEMTIONIO  KOMMA TRE KILO!!!!!! Haha *överlycklig* =D. Tänk att man kan må så bra och vara så glad för något sånt ^^. Hmm..
 
Jag blir nästan jämt förstoppad från måndagen varje vecka och sen släpper det inte förrän onsdagen eller torsdagen. Hatar att vara förstoppad och ofta får jag ont i magen också, antagligen av lite gaser i tarmarna. Även om jag äter bra (hyffsad LCHF) så tycker jag att jag haft mina magproblem (IBS??) kvar. Antagligen för att jag ätit godis och onyttigt ibland och att jag ätit mycket nötter.. El jag vet inte. Jag förstår mig verkligen inte på min kropp ^^. Har haft jobbig avföring och nästan jämt känner jag mig liksom aldrig klar på toan och sitter säkert en halvtimme.. Har alltid tyckt det varit så jobbigt och alltid velat göra nr2 hemma, ensam.
 
Så att min mage fungerat så OTROLIGT mkt bättre de senaste veckorna gör ju hela mitt liv så mkt mer värt! Jag har ju kört periodisk fasta sen nov-dec förra året, och jag undrar om inte magen blivit långsamt bättre av det. Och  det som varit så bra för magen de senaste veckorna måste väl vara att jag inte ätit något godis alls och inte ätit massa naturgodisnötter på vardagarna som jag gjort mkt tidigare, utan ätit det någon kväll under helgen bara.
 
Magsmärtorna är i princip borta, avföringens konsistens är mkt bättre och jag känner mig "klar" ganska snabbt och jag behöver inte använda 75% av toarullen utan det räcker med ett fåtal torkningar =). Det enda som är kvar är "vardagsförstoppningen". Tror det beror på stillasittande jobb.. Dock har jag gått mkt till och från jobbet (tar 45 min enkel väg), det hjälper nog magen lite också.
 
Märkte ju tydlig skillnad på magen när förstoppningen släppte i torsdags-fredags den här veckan =P. Även om jag kände mig smalare ibörjan av veckan också, så hade jag ändå en liten bulle på magen och det är naturligtvis tarminnehåll. Det tar ju plats. När det kom ut så blev magen jävligt platt =P. Har nästan känts som den gått inåt de senaste två dagarna =). Känns SÅ bra ;-).
 
Det känns lite läskigt att ropa "hej!" nu redan, när jag bara haft bra mage i ett par veckor, men det är en så stor del i mitt liv som påverkar mitt mående så himla mycket, så jag gläder mig otroligt bara för de här få dagarna när det varit riktigt bra! Det gäller att passa på ;-). Nästa vecka kanske allt är tillbaka som det brukar vara ^^..
 
Jag vill såå gärna lägga in alla bilder jag har i mobilen och kameran i datorn, så jag kan lägga upp lite bilder på vad jag ätit här, men orkar inte! Det tar emot så otroligt mkt att börja meppla med överföring =S.
 
Det tog emot att logga in här och blogga också, så bra att jag gjorde det iaf ^^.

Kommentarer
Postat av: Elsa

Hej, Har precis insett att jag måste göra något. Vet inte om du uppskattar att jag söker råd hos dig, men

Tror att jag håller på (är) att bli sjuk. Hetsäter och spyr nästan varje vecka, så fort jag blir ensam. Första gången var i höstas, Vad göra? Har läst att det bästa är att söka hjälp i tid, innan det gått för långt.

(ignorera detta om du vill, svara annars gärna till min mejl, och radera gärna denna kommenaren när du läst den)

Tack på förhand

Svar: Hej! Ledsen för sent svar. Ja, att söka hjälp så tidigt som möjligt är nog bra! Att hetsäta och spy är inte friskt alls =/. Jag vet inte hur jag kan hjälpa dig =/. Det finns ju hemsidor för bulimi tex abkontakt.se. Sök på ätstörningar och bulimi på nätet! Då kan du hitta något nummer att ringa eller epost att skriva till beroende på var du bor.
Vill du fortfarande att jag ska radera din kommentar, eller får den stå kvar? Jag tror att det är bra att det syns på nätet (tex i bloggar som min) att vi är många som har liknande problem! Därför svarar jag också här och inte i ett mail. Jag hoppas att det är OK, och att du säger till om det inte är det!
Kram!
pussel

2013-04-28 @ 10:12:36
Postat av: Elsa

Hej igen, det är absolut okej att kommentaren finns kvar om det kan hjälpa någon annan.

Tack för svaret! Sökt på internet har jag gjort, men vågar inte kontakta någon. Det känns som att det inte finns någon utväg från det här. Och om det finns det så är det bara jag själv som kan hjälpa mig ur det. Men som sagt, är tacksam för att du svarade! Många kramar till dig. Peace

Svar: OK!
Jo, visst är det bara du som kan ta det ur det själv. Men du kan ändå få stöd från folk runt omkring dig! Det är nästan det viktigaste när man mår dåligt, vad det än är? Att ha någon som lyssnar. Helst någon / några som försöker förstå också, och hjälper, stöttar, och lyssnar igen!Kram!
pussel

2013-08-10 @ 00:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0