Hets, planering och tankar

Ojoj, 73 besökare här igår... man blir ju nästan rädd ^^. ;-)

Hetsäter (såklart) ikväll också.

Jag är så lustig, igår när jag kom hem hade jag handlat efter jobbet och bara ställt påsarna på köksbordet. Gick på toa och tänkte fortfarande "jag skulle kunna strunta i att göra snickers och äta upp chokladen jag köpt, och bara äta ägg, sill och morot ist". Jag trodde verkligen helt seriöst att jag skulle kunna strunta i att hetsäta, fast jag kommit hem och bara skulle gå på toa och byta om till myskläder!

Idag var jag likadan. Gick och handlade efter att jag varit och vaccinerat mig (ska snart ut och resa på jobbet och behövde uppdatera stelkramp- och difterivaccinationen och även vaccinera mig mot hepatit A). Köpte glass, korvbröd, risgrynsgröt och lite bakingredienser. Var inte sugen på att hetsäta och tänkte på fullt allvar att jag bara skulle äta resterna av lunchwoken jag köpte idag och hetsäta imorn ist ^^.

Det är skrattretande att jag efter 10 år fortfarande 1 minut innan själva hetsätningen startar, på fullaste allvar tror att jag kan klara mig ifrån det! Idiot.

Märker ju skillnaden i ångestväg direkt iaf. I måndags var jag förtvivlad. Igår mådde jag dåligt hela dagen på jobbet och jag har väl inte varit på topp idag heller, men på kvällarna har jag ingen ångest. Är inte förtvivlad. Maten är effektiv. Den enda ångestdämparen som hjälpt på mig hittills tror jag allt..^^.

Tar oftast bilder varje dag på maten jag äter, och även kläderna jag har på mig... Orkar inte lägga upp dom på bloggen bara och det gör mig missnöjd med mig själv =(. Vill skriva ett "dagens-inlägg" med bilder varje dag. Vill uppdatera min "IRL-blogg" med dagens händelser och outfit. Men sen när jag kommer hem efter jobbet, ser diskhögen som bara växer och dammråttorna som blir större för varje dag, då orkar jag helt plötsligt ingenting längre och kan bara gråta eller hetsäta.

Den här veckan har jag både velat och behövt dammsuga efter min glas- och sakkrossardag i söndags. T sopade upp det värsta, men det finns fortfarande små glasbitar här och där och jag hatar det. Jag vill städa, diska och tvätta, måla naglarna, sortera kläder (överfull garderob), plantera blommor i blomlådan, äta nyttigt och träna! Varför kan jag inte göra det istället för att dämpa ångesten med hetsätning?? Jag vill svälta och bli smal! Jag trivs inte alls med mig själv längre. Hatar min kropp varje morgon. Kommer knappt i mina största kläder! Påminns om min äckliga vikt varje morgon och jag hatar det hatar det HATAR DET!!!! Ändå bara fortsätter jag äta!?

Har (såklart) börjat tänka på en maj-planering för länge sen. Skulle vilja ha godis- och onyttighetsförbud. Göra 100 situps och 20 armhävningar varje dag + nångon slags motion. Ha ett ordentligt matschema för varje dag. Men samtidigt vet jag hur jävla orealistiskt det är. Hur gick april liksom?? Åt skogen.

Jag vill inte leva i maj. Jag vill inte åka på några jobbresor (som är helt otroligt lyxigt att få åka på!). Jag vill inte vara tillsammans med T. Allt ger mig bara ångest och jag vill inte hetsäta heller. Är t o m rädd för att vara otrogen på den första jobbresan i maj. Det är ju helt sjukt, jag vet, men OM killen jag ska åka med skulle visa sig vara intresserad av mig så vet jag hur svårt jag har att säga nej. Särskilt om vi går ut och dricker nån dag när vi är lediga. Jag tror inte det spelar någon roll hur mkt jag älskar T. Fattar inte själv att jag bara inte kan bestämma mig för att inte vara otrogen på några villkor. Det borde väl vara hur lätt som helst? Usch jag hatar mig själv och vill inte leva längre.

Nu måste jag trycka i mig mer av min hemmagjorda snickers och resten av cornflakesen... risgrynsgröten sparar jag till imorgon ^^. Orka leva.

Kommentarer
Postat av: Isa

Sv: Feminism betyder att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och förutsättningar som män. Just nu har kvinnodominerade yrken har lägre löner, kvinnor har ofta lägre löner än sina manliga kollegor, få kvinnor finns i toppositioner, kvinnor tar överlag mycket mer ansvar för hem och barn samtidigt som männen har hand om bilar etc. Jag hoppas på ett mer könsneutralt samhälle och för mig är feminist synonymt med lika villkor mellan könen.



Jag förstår precis vad du menar med kommentaren och jag tyckte inte alls att du spårade ur, jag tycker inte att samhällets normer (om det nu är jämnställdhet) ska reglera friheten till beslutsfattande hos enskilda individer.



Samtidigt så ser jag vissa fördelar med att män också tvingas ta ut delar av föräldraledigheten, även om det kanske inte alltid gynnar familjen. Jag tror att en jämnare föräldraledighet kan göra unga kvinnor och nyblivna mammors possition i arbetslivet bättre. Nyligen fick jag ex, höra en skräckhistoria från en klasskamrat som fått sparken vid bägge sina graviditeter. Sådant ska inte ske!



Ang. min gravt överviktiga klasskamrat. Självklart har hon och alla andra rätt till att uttrycka sina åsikter, oavsett om det är elakt eller ej. Det jag irriterade mig på var att det är så mycket mer accepterat att trycka ner smala, bara för att idealet är smalt. Hur många annonser blir stämda efter att ha användt tjocka modeller ex?

2010-04-21 @ 22:47:53
URL: http://everydayfrometheinside.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0