Middag utan dator/TV

Hej hej, har tänkt skriva i typ en vecka (eller mer förresten, tänker ofta att jag ska skriva här). Iaf, bestämde mig för att pröva att inte äta framför TV:n eller datorn eller mobilen, i åtminstone en vecka.
 
Började med detta den första februari, i lördags alltså. Jag överäter fortfarande. Eller iaf äter mer snacks än riktigt mat till middag (just nu de senaste dagarna har jag ätit mackor med vegansk pastej och sen en liten skål salta jordötter och rostade kikärtor bl a). Men jag har nog lite lättare att känna att jag är mätt och sluta äta faktiskt.
 
Jag tror det är viktigt att jag inte börjar sätta några restriktioner av maten, men att sätta restriktioner som beteendet kring maten, typ att inte äta stående eller framför dator eller TV, tror jag bara är bra.
 
Jag tror det är en stor del i överätandet, jag vill bara fortsätta att "fly" från alla måsten och tröttheten och orkeslösheten och sitta kvar framför youtube eller någon serie och äta. Men det blir inte lika attraktivt utan maten och maten blir inte lika attraktiv utan TV:n eller datorn.
 
Det är som att fet och söt mat är mer attraktiv än fett- och sockerfattig och fiberrik ^^. Kombinationen är attraktiv, beroendeframkallande.
 
Har blivit lurad av bedragare på 10000 kr också i januari. Känner mig så dum som gick på det. Jag som är den mest ifrågasättande och misstänksamma(?) personen jag känner =P. Men jaja, det är som det är. Mest frustrerande är att inte få hjälp av Polisen, utan om jag ska försöka förhindra bedragarna att utnyttja andra så måste jag göra det själv (gå till media, finansinspektionen osv). Men jag ska göra det. Det är bara så stressigt på jobbet och jag orkar inte mer än att jobba just nu. Så jag priorterar hela tiden bort att ta tag i allt annat. Tja, det är som vanligt helt enkelt.
 
Men bara jag kan bryta "som vanligt" och besluta att göra något annat av mitt liv. Det är jag som har makten över mitt liv och det är jag som bestämmer mina handlingar. Så jag får försöka komma ur offerkoftan och göra något åt min situation om jag inte är nöjd som det är. Så det så.
 
Har en liten söt och mysig kisse här hos mig iaf. Mitt lilla hjärta <3. Såå mysigt att inte vara ensam. jag älskar djur och jag älskar framför allt katter =).
 
Kram och godnatt!