En dag utan hets, men mat utan hunger (alltså i onödan!) =/

Åhhh vad irriterad jag är på min sega dator!!!

Jag är dum i huvudet. Har precis druckit te och ätit ett päron och ganska mkt brie, trots att jag inte var ett dugg hungrig eller sugen!! Det var bara vanan! "Jag brukar vilja dricka te på kvällen." och "Päronet håller på att bli dåligt, måste ju äta åtminstone en frukt om dagen nu när jag köpt en massa frukt!" och "Päron och brie ska ju vara gott..." och "Jag har ju faktiskt inte ätit så mkt idag, jag borde vara hungrig." !?!?!???! Idiot.

Jaja, som sagt, jag har inte ätit så mkt tidigare. Men nu satte naturligtvis sugen igång. Innan var jag mätt och belåten och var varken hungrig eller sugen, nu känner jag att jag vill fortsätta äta. Gå till köket och titta i skafferiet och kylen.. Finns det något där jag kan ta? En liten skål turkisk yoghurt med russin och nötter? Nej, nej, nej. Jag är dödstrött. Ska lägga mig nu. Måste lägga mig nu, annars kommer jag fan börja gråta på jobbet av trötthet imorn =/. Dessutom verkar det ju som att jag får lite mindre hetsbehov om jag sover ordentligt.

Vill lägga in bilder! Jag fotar ju nästan alla måltider! Men orkar inte. Bilderna ligger som vanligt kvar i kameran.

Åh, en bra låt på radion! Jag gick upp och dansade lite. Tänk förr när jag bodde i min förra lgh och innan dess när jag fortfarande bodde hemma hos mamma och pappa, då dansade jag jämt! Varje dag framför spegeln =). Då fick jag minsann vardagsmotion ;-). Hehe, nä men allvarligt, det fick jag ju faktiskt. Nu sitter jag bara på mitt feta arsle och läser om kost och hälsa hela kvällarna, och hetsäter...

Tänkte "börja om" i torsdags efter ganska många hetsdagar. Det var ändå den 11:e då. Bra datum tyckte jag. Men i helgen var jag med mamma i Sthlm och när jag kom hem i söndags så gick jag direkt och handlade hetsmat, trots att jag inte var sugen! Jävla idiot alltså. Varför!?!?!? Jag vet varför. Jag är så rädd för att vara utan hetsmat OM jag skulle bli sugen på kvällen... Suget är ångest antar jag. Jag är livrädd för att inte kunna hantera min ångest? Visst måste det vara så? =/ Jag köper choklad och skit i förebyggande syfte! Haha, jag är fanimej otrolig. Suck.

Äckligt var det också. Hetsmaten. Köpte naturgodis (som vanligt), bröd (typ gårdagens frallor/småbröd) och en påse vanligt lösviktsgodis (äckligt!). Det enda som var lite gott var naturgodiset. Bröden var torra och hårda, men eftersom jag köpt skiten var jag ju(!) tvungen att äta upp den =(. Spydde som en gris iaf.

Idag åt jag gröt till frukost! Längesen =P. Ris och lax och lite grönsaker och sås till lunch och middag. Kaffe med grädde tre ggr under dagen. Ovanligt lite för att vara mig måste jag säga. Tyvärr åt jag ju den här sista päron-och-brie-kvällsmaten också nu =/.

Väger fortfarande 63,8 kg. SEXTIOTRE KOMMA ÅTTA!!!! Haha, DET är otroligt! Blir lika jävla förvånad/chockad varje gång jag ser de där satans siffrorna. Nästan 64 kg! Hur fan kunde det bli så?? Jag vet ju vilka kläder jag kommer i nu. Trodde det var mina 60-kilos kläder typ ^^. Kommer knappt i mina byxor jag hade i våras, så jag vet ju att jag blivit fetare iaf. Kan ju ha en koppling till att jag börjat hetsa mer nu igen de senaste månaderna =(. Och äter en massa mat emellan också. Bantar ju inte direkt.. Suck.

Har mens nu förresten. Kan jag ha lite tur så att den höga vikten beror på det..? ;-) Tror inte det. Men en sak har jag tänkt på de senaste månaderna. Jag verkar bli mer sötsugen och hetssugen nån vecka före mens. Kanske borde tillåta mig nån viss mängd choklad då? Utan hets.. Men hur fan ska det gå till? Det är ju det som inte går =/. Jaja, ska försöka vara lite observant på det där sugen de kommande månaderna.

Gillar den här låten nu:


Godnatt! ♥

Dagens

Dagens då!

Vikt: 62,8 kg (tror jag att det var, kan ha varit 63,8 också^^)
Motion: Tänkte att jag skulle gå på ett bodypump-pass eller gå ut och jogga, men (såklart) gjorde jag inget av det =(. Dock är det väl inte försent att sticka ut och jogga nu iofs...

Frukost: 1 g omega-3, 300 mg Voxra, 1 mugg te m 2 cl mellanmjölk, 1 rågfullkornsmacka m smör, 1/2 tomat o brie
Mellanmål: en kopp kaffe m grädde
Lunch: 1 bit fläskkarré, gräddsås, sallad m olivolja
Mellanmål 1: 1 kopp kaffe m grädde
Mellanmål 2: 1 mugg te m 2 cl mellanmjölk
Mellanmål 3: 1 kopp kaffe m grädde, 1 banan
Middag: 1 burk tonfisk i vatten, olivolja, 1(?) msk majonäs, drygt 1 msk crème fraiche, citron, lite rödlök, 2 ägg, 2 stora cocktailtomater,
+ vatten såklart, och kryddor

Hur fasen ska jag orka räkna ut energin i detta när jag inte har vägt allt? =/
Men det skulle vara väldigt intressant att veta hur mkt energi det är... ;-)
Om jag inte hade sutti och grejat med matkalkyl.se och bloggat nu, så hade jag ätit ist... =/, antagligen hetsat =(.

Hetsåt i söndags, i tisdags och igår. Överåt i måndags men spydde inte.
Jag som skulle starta om första augusti. Sen tänkte jag i måndags, åttonde augusti. När inte det gick heller, så tänkte jag att jag kan inte hålla på så här! Så igår åt jag upp den sista hetsmaten jag köpt (frukostknäcke och choklad och bestämde att jag skulle "starta om" idag ^^. Inget är förbjudet, men ska verkligen försöka att bara äta det som jag tror är nyttigt.

Dum(?) som jag är så har jag köpt hem bananer, havregryn och fullkornsbröd (bara råg och delvis surdeg). Brukar ju alltid gå åt skogen när jag inte håller mig till LCHF, men nu ska jag alltså försöka igen ^^. Raffinerade produkter går bort, så pasta och bröd med vetemjöl går bort. Om jag ska försöka mig på att äta gröt med banan till frukost som jag gjorde för ett par år sen, så köper jag nog hem ekologisk rödmjölk. Får se. Annars gör jag som jag gjort förr, späder ut grädde med vatten och har till gröten, funkar kalasbra! =)

Frågan är hur magen blir av detta.. Jag letar efter ljus och lykta efter den perfekta kosten för magen. Jag har nog IBS? Ömsom lös ömsom hård i magen, ont och gaser. Läste om en man som börjat med paleo-kost (alltså uteslutit gryner och mjölkprodukter), som hade blivit "perfekt" i magen och behövde i princip inte använda toapapper efter att han gjort nr2. Då känns det som han hittat rätt kost för sin kropp...

Nu när jag suttit här framför datorn i ett par timmar så känner jag att jag blivit mätt. Mättnadskänslan efter middagen tar så lång tid på sig att komma! Jag har så jäkla svårt att sluta äta på kvällen. Har ett sug efter maten och orkar inte ta tag i det jag borde göra.. vilket gör att jag flyr genom att fortsätta äta. Så tror jag att det är iaf. Efter middagen var jag sugen på att ta en fullkornsmacka med brie, men det hade spårat ur. Det hade känts som för mkt och sen hade jag bara fortsatt och fortsatt =(. Nu känner jag att jag är nöjd. Ska bara ta en mugg te och sen lägga mig tidigt. MÅSTE sova! Problemet är bara att jag borde fixa matlåda till imorn... Suck. Min fritid är alldeles för kort. Blöh.

Jag har verkligen problem med att hålla mig inom en kategori när jag skriver ett inlägg =P. Allt hänger ju ihop, och alla tankar jag har nu skriver jag bara ur mig! Det här inlägget borde väl vara uppdelat i både "dagens" och "planering", minst. Har så dåliga kategorier =/. Kanske kan surfa runt lite och kolla vad andra har för kategorier och sno ett upplägg? Jag skulle vilja ha färre, tydliga, kategorier...

Registrera matintag

Fattar inte varför jag aldrig har sett nån tipsa om matkalkyl.se! Alla tipsar om minmat.net, men den är ju inte bra ^^. Matkalkyl.se har en massa kul funktioner =P och gör fina diagram ;-), det är dessutom också gratis. Tänker inte betala för nåt man kan få gratis =P.

Mitt stora problem är att jag inte orkar väga all mat jag äter under en dag! Det är ju asjobbigt! Började imorse att väga smöret som jag stekte lunch-köttet i, men sen glömde jag direkt att väga smöret, tomaten och osten som jag hade på min frukostmacka! Helt hopplöst =/. Dessutom fixade jag sallad till lunchen, med olivolja, och den vägde jag inte heller. Suck.

Har iaf tänkt börja med min alldeles egen nyttig-diet haha ;-). Har läst så mkt om kost och hälsa nu. Bl.a. på traningslara.se. Det finns inget naturfolk som har ätit makronutrientfördelningen 20% protein, 5%kolhydrater och 75% fett. Jag tror fortfarande att mättat fett inte alls är farligt och att LCHF nästan är ett måste för typ-2 diabetiker (om de inte vill bli sjukare och sjukare förstås^^). Dessutom är nog LCHF bästa dieten för folk med infammatoriska sjukdomar och säkert många andra sjukdomar och problem.

MEN som sagt, LCHF verkar inte vara direkt naturligt. De folkslag som ätit mest fett verkar, vad jag förstått, ätit max 65-70 energiprocent fett. Dock så verkar olika folkgrupper ha ätit väldigt olika fördelningar mellan protein, kolhydrater och fett, så det kvittar nog hur man äter. Det viktiga är nog att undvika raffinerade kolhydrater och raffinerade fetter.

Men hur ska jag, som inte gillar att laga mat, orka laga ordentligt mat från bra råvaror? SUCK. Jag skulle vilja orka koka mustiga köttgrytor med benmärg i och tillaga sötpotatis och andra rotfrukter och grönsaker.. men det är i teorin ^^. I praktiken gör jag inte det.

Har iaf några fina diagram att visa från matkalkyl.se =).
Valde 1 kg protein per kg kroppsvikt och 500 kcal mindre än vad jag förbrukar för att jag ska gå ner 0,5 kg i veckan. Eller 1 kg protein per kg kroppsvikt råkade det bli automatiskt haha, men det är ju bra. Det jag egentligen valde var makronutrientfördelningen: 20% protein, 40% kolhydrater och 40% fett. Skulle kanske ändra till 30% protein och dra ner lite på kolhydraterna.. får se hur jag gör. (Alla procent är i energiprocent).

Jaja, här är de fina diagrammen iaf:
Pajdiagram
Stapeldiagram

Äh, det går inte att få in länkarna till båda stapeldiagrammen, så blir bara ett. Iaf så var det lite kul att få diagram på det där =P. Sen får man nog diagram på hur mkt man faktiskt har ätit en dag, om man nu registrerar en dags matintag ^^, och så kan man jämföra med hur man "borde" ha ätit. Jag skulle vilja dela upp det i olika måltider också, men det kanske är för mkt begärt...

Jag vill verkligen börja löpträna förreste...

Jag vill verkligen börja löpträna förresten! Jag och S var och kollade på Five fingers och andra liknande skor utan separerade tår nu i veckan. Jag är så sugen på att köpa såna! Igår borde jag tagit mig ut och joggat. Jag ville det, men ändå kom jag inte iväg. Jag behöver verkligen en träningskompis! Suck. Vill styrketräna, jogga och gå på danspass samt äta nyttigt och träna pardans.. Det perfekta livet? Vem vill inte ha det? Bra, kul jobb. Partner, familj.. osv. Jag blir aldrig nöjd. Så ist hetsäter jag?? Jag förstår mig inte på mig själv :(.


Jag hetsåt naturligtvis igår kväll också :...

Jag hetsåt naturligtvis igår kväll också :(. Jag ska ju på kalas idag.. Suck. Både igår och i förrgår på dagen hetsåt jag mer vanlig mat, inte godis. Det blev ist det jag hade hemma, turkisk yoghurt, russin, nötter, torkade aprikoser och så bakade jag scones på fullkornsdinkelmjöl. Åt ändå bra igår på dagen, men rastlösheten/oron/stressen/ångesten över allt jag måste ta tag i innan jag skulle iväg idag gjorde att det kändes omöjligt att sluta äta efter middagen =/. Kanske måste införa nån slags regel att aldrig äta ensam.. Men då kommer jag väl hetsa varenda dag pga sug och hunger ist :(. Åh vad svårt det ska vara att bara ha ett normalt jävla liv!!


Vaken

Jag skulle kunna vara vaken hela natten nu. Hetsäta en gång till.. Har ätit och spytt två ggr idag, men med typ 12 timmars mellanrum. Spydde en gång vid tre på eftermiddagen och så nyss ^^. Alldeles försent nu inatt. Har ätit i flera timmar =(. Jag känner mig så rastlös på nåt sätt. Måste äta, äta, äta hela tiden. Varje ledig sekund jag är ensam. Usch!

Har varit med min danskompis, får väl börja kalla honom "S" nu (så mkt som vi umgås ^^), nästan varje dag i typ två veckor ^^. Jag börjar bli rädd att han snart tror att jag är intresserad och vill bli tillsammans med honom el nåt.. =O. Är lite rädd för mig själv också, vad fan håller jag på med? Men jag kan inte låta bli =(. Han blir liksom en ersättning för T nu =(. Jag vill ha någon att vara med, nån jag känner bra och kan vara mig själv med. Tyvärr blir det en "mesig" person. Jag vågar absolut inte vara med nån tuff, snygg, framåt etc. människa. Jag vågar bara vara med "mesar". Kanske kan jag slappna av då just för att jag känner att dom är inte perfekta och då gör det inget att inte jag är det heller... Jag vet inte. =(

Jag tror jag vet varför jag har ett sånt ät-tvång just nu. Jag ska till Sthlm i helgen på kalas. Mkt folk. Hatar det. Släkten. Och så börjar jag jobba på måndag efter fyra veckors semester. Jag får nog nån slags ångest av detta. Dessa "jobbiga" måsten som ligger framför mig. Det liksom skriker "jag vill inte jag vill inte jag vill inte !!!" inom mig. Usch. Jag flyr från det med maten. Med hetsen. Med film på TV (kollar typ aldrig på TV annars). De senaste kvällarna har jag haft ett "sug" efter att kolla på film. Fly in i filmens och ätandets värld. Ensam. Ifred. Så långt bort från alla problem jag kan komma. Jag vill bara bort. Bort från den här världen.

Vad har jag att se fram emot? Att leva för? Allt är ju bara jobbigt! Visst är det lite trevligt att umgås med S. Vi dansat, har åkt och solat och badat vid en sjö ingen av oss varit vid, festat, kollat på film, jag har fått massage. Men vad hjälper att det? Gör det livet värt att leva? Nej, skulle jag säga. Tyvärr inte. Jag vill hitta den stora kärleken och skaffa familj. DET skulle jag nog kunna leva för. Det tror jag absolut.

Jag har knappt haft ont i magen på hela semestern. Det måste väl ändå tyda på att det är "stress" el liknande som gör att jag haft ont i magen nästan varenda dag hela våren, ja hela vintern kanske t o m? Jag spänner mig HELA dagarna på jobbet. Konstant. Jag är orolig och liksom svagt nervös för allting. ALLTING. Hela tiden. Nu har jag kunnat slappna av. Inga måsten. Jag har bara varit ledig. Så jävla skönt. Jag har eg velat resa och gjort nåt kul, men det har nog varit skönt för mig att bara ha varit hemma ändå.

Jag klarar inte av folk. Jag måste ha ärvt det av pappa =/. Jag undrar om han kände som jag. Jag vill inte vara ensam, jag står inte ut ensam, men jag tål inte folk!? Det går inte ihop =/. Eller, jag tål ju familjen och en pojkvän och väldigt nära vänner.. Men inte kraven på jobbet och i skolan. Det är väl jag som då helt plötsligt sätter en massa krav på mig själv. Hur jag ska vara och se ut, el ngt? Jag vet inte. Usch, jag vet ingenting. =(

Fast just nu vet jag att jag har ont i tänderna. Smetade på lite vaselin bakom framtänderna innan jag skulle spy. En hemsnickrad lösning. Har ingen aning om ifall det hjälper, men är livrädd för att mina tänder ska gå sönder mer nu =(. Nedre delen av mina framtänder har blivit så tunna att de nästan är genomskinliga och ena framtanden är alldeles hackig nedtill. Flera småbitar har likosom frätts bort. Det är hemskt! Jag som är så rädd om mina tänder =(. Jag hatar det! Jag vill inte spy mer nu! Ändå kan jag inte sluta. Jag vill inte leva så här! Jag vill leva som jag läser om varenda dag. Leva på nyttiga ekologiska näringsrika råvaror.

Jag vill träna, äta nyttigt, bli smal, vältränad och glad! Men hur jävla lätt är det?? Det är skitsvårt. Helt jävla omöjligt för mig verkar det som =(. Och så blir jag bara vän med mesar. Väldigt snälla mesar dock. Mesar som betyder mkt. ♥

Det var två långa snygga danskar i affären ikväll när jag köpte hetsmat. Kände mig jättefet och ful (hade sett mig i en spegel i ett provrum på stan i mina shorts och jag är ju jättefet och har hemska celluliter och jag går i korta shorts!?!?!). Önskade att jag var modig och snygg, men det var jag inte så jag önskade att jag var osynlig när jag letade efter oliver (ej hetsmat..). Iaf så kom en av killarna fram till mig och frågade om jag kände till surströmming! Haha. Jag sa att jag inte visste var det fanns, om det fanns i butiken, men att jag kände till det fast inte ätit det. Fick säga om en del, tror det var lite svårigheter med språket. Jag trodde inte jag skulle fatta ett ord danska men jag fattade faktiskt ganska lätt vad han sa =). En sån kille... en sån kille skulle jag vilja ha.. iaf lära känna, vara med.. Men hur skulle det gå till? En modig tjej hade väl följt med, hjälpt till att leta efter surströmming och pladdra på om allt och inget. Men jag är ingen modig tjej =(. Jag svarade bara leende och gick sen och betalade mina grejer och cyklade hem =(. Suck. Jävla mes.

Önskar att jag träffade honom igen. Ute på krogen, när jag druckit... Men hur stor är sannolikheten för det? Jag ska ju inte ut nu i helgen iaf..

Nä nu måste jag sova innan jag börjar äta igen ^^. Är astrött. Tyvärr börjar det bli ljust nu och jag har ingen rullgardin. Solen lyser rakt in i mitt sovrum nu på morgonen. Suuuuuck. Kommer sova askasst, ligga och svettas, och dessutom sova bort min "sista" lediga soliga dag på semestern. Grattis.

Halv sex snart!?!?!? Det är fanimej rekord den här semestern =(. Jag vill inte =(. Varför sover jag inte på natten istället för att hetsäta i min ensamhet!"?!?!? Varför varför varför?? Fast jag är ändå tacksam att jag är hemma. Jag skulle ev ha åkt till mamma, men jag behöver vara här för mig själv lite nu. Har ju varit med S varenda dag. Nä nu SKA jag sova.

En "sista" hetsätning då ^^

Sitter här och svettas och skakar =(. Usch! Mår verkligen dåligt just nu, fysiskt. Kanske ska gå ut på balkongen en stund, men vill inte ha in en massa nattflygfän.. Vill gå och lägga mig och sova nu, men svettas ihjäl och hatar att vara så varm när jag ska sova.

Blev två hetsomgångar ikväll för att få i mig det jag köpte igår. Det var ändå inte särskilt mkt! Fem "frallor" med massor med smör och ost, 4*200 g marabou chokladkakor (men lämnade fyra rader som jag slängt nu, kunde inte förmå mig att proppa i mig det sista). Åt två äpplen också, drack apelsinjuice och te med grädde. Nu är jag sugen på riktig mat. Kött med tzaziki som vi åt igår innan utgång. MMm vad gott det skulle vara ^^, men det får vänta till imorgon (eg senare idag ^^). Usch vad jag inte mår bra. Jag hetsäter så sällan nuförtiden att min kropp verkligen verkar ta stryk när jag spyr ^^. Eller jag vet inte vad jag ska skylla på, men jag sitter här med nån slags frossa el nåt just nu =(. Fast inte frys-frossa utan svettnings-frossa =P.

Usch usch usch. Tidigare idag åt jag en muffins och ett annat bakverk som jag köpte igår också. Men då spydde jag inte... Å vad jag är hungrig och sugen på riktig mat nu! Suck.

Jag vill aldrig mer hetsäta! Jag vill äta bra och träna och bli smal...

Har suttit och läst den här tjejens blogg.  Hon är rätt kass på att skriva måste jag säga.. Men hon är väldigt smal, naturligt. Påminner mig om hur mkt jag kunde äta och inte bry mig ett skit om vad jag åt när jag var tonåring.. Och jag var smal ändå. Det var tider det... Innan jag började med dom där jävla p-pillerna som förstörde mitt liv!

Jaja, så är det. Nu ska jag försöka gå och lägga mig och sova. Har förresten hänt lite grejer i helgen. Jag tror inte att någon av killarna jag umgås med bara vill vara vän med mig. Killar vill alltid mer än bara vara vän... Suck.
Jaja, godnatt.