Kvällens överätning

Ikväll vill jag gärna kräkas. Har ätit tre stora bitar pizza och två halva chokladkakor ikväll. För mkt. Tidigare idag åt jag fyra äpplen och en stor sallad. Var eg inte särskilt hungrig ikväll. Men pizzan började lukta gammal. Lagade den förra helgen och ska bort imorn och ev skulle den inte hålla sig till söndag. Så ja, då proppade jag i mig allt som var kvar alltså. Och nu står den mig upp i halsen. =( 

Men det är bara att acceptera läget. Ska såklart inte spy iaf. Även om det vore väldigt väldigt skönt att bli av med all denna mat just nu =$.

Imorgon är en ny dag. Ska försöka komma upp ur fåtöljen och fixa chiapudding och overnight oats och sen sova! Alldeles försent som vanligt. Pizzan var inte särskilt god. Ska försöka komma ihåg det. Halvfabrikat är aldrig gott. Aldrig värt det. Nästan aldrig iaf. Usch. Godnatt!






Matplan

Det här mailet skickade jag till min sponsor 2016-12-04:
 
Här kommer min matplan. Den är inget som jag tvunget håller mig till utan undantag, men som jag för det mesta håller mig till. Måltidsordning och antal måltider har jag väl egentligen inte någon direkt plan för (tycker inte jag behöver det), men på vardagarna brukar jag äta frukost, lunch och middag iallafall och ofta två dadelbollar på eftermiddagen. Jag försöker äta så mycket råa grönsaker till varje måltid som möjligt och försöker sikta på minst halva tallriken grönsaker. Mjölk har jag ibland i kaffe när jag är borta någonstans, då jag gör undantag helt enkelt. Har även gjort större undantag som bröd och pasta, och hoppas att jag ska kunna göra det även i framtiden utan problem. Dock tror jag inte att det är något som är bra för kroppen och undviker det helt hemma och på jobbet. Ibland köper jag kvarg/kesella, och det har också gått bra. Då äter jag det som en måltid med bär, nötter och frön. Det är dock inget jag har hemma till vardags (utan i så fall om det finns ekologiskt på extrapris som jag passar på att köpa). Ost, grädde och crème fraiche är heller inget som jag alltid har hemma, utan köper av någon särskild anledning, t.ex. ekologiskt på extrapris eller att jag ska ha det till någon viss mat som jag ska laga.
 
Just det, sen är det dryck då. På julafton kommer jag att göra undantag för lite glögg och kanske något glas julmust. För övrigt kan jag dricka ett par glas vin om jag känner för det (eller är ute och äter eller bortbjuden), dock sker det sällan. Drinkar dricker jag också om jag är ute och festar, men det sker också väldigt sällan. Annars är det vatten, te och kaffe som jag dricker till vardags.
 
Livsmedel som ingår:
Grönsaker, rotfrukter och svamp
Kött, fågel, fisk, skaldjur, inälvsmat
Smör, kokosolja, olivolja, rapsolja
Frukt, bär, nötter och frön
Örter och kryddor
Havregryn, ris och baljväxter
Grädde, crème fraiche och ost
"Rent" proteinpulver (inga tillsatser)
90%-ig choklad
Vatten, te och kaffe
 
Ost får endast ätas till/i en måltid.
Havregryn får endast användas som ingrediens i "bakverk" (typ dadelbollar och chiapudding).
Nötter och nötsmör får endast användas som ingrediens i "bakverk" (typ dadelbollar) och i mat (typ sallader).
 
Måltider:
Frukost
Lunch
Mellanmål (om jag känner för det)
Middag
Kvällsmål (om jag känner för det)
 
Exempel på mellanmål/kvällsmål:
Ett par dadelbollar (max tre), en portion chiapudding, ett par frukter (max tre), ett par bitar 90%-ig choklad (max tre).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det här mailet skickade jag till min sponsor 2018-06-06:
 
Nu när jag läser igenom min matplan, så ser jag ju att jag inte följer den (längre?). "Ost får endast ätas till/i en måltid". Och nötter får endast ätas i bakverk och mat...
Jag antar att det räcker att jag går tillbaka till den,  men ändrar den lite: Havregrynsgröt kan jag äta, så att det endast får ingå i bakverk tar jag bort. Och så lägger jag till att mjölkprodukter endast får ingå i mat (alltså grädde i en gryta är OK, men inte till bär som efterrätt tex).
Matplanen gäller när jag är hemma ensam. När jag är borta eller har besök så kan jag göra undantag (att jag tex äter brie, eller bär med grädde som efterrätt, eller kaffe med grädde).
 
Livsmedel som ingår:
Grönsaker, rotfrukter och svamp
Kött, fågel, fisk, skaldjur, inälvsmat
Smör, kokosolja, olivolja, rapsolja
Frukt, bär, nötter och frön
Örter och kryddor
Havregryn, ris, baljväxter och bröd
Mjölkprodukter
"Rent" proteinpulver (inga tillsatser)
90%-ig choklad
Vatten, te och kaffe
 
Mjölkprodukter får endast ätas till/i en måltid.
Nötter och nötsmör får endast användas som ingrediens i "bakverk" (typ dadelbollar) och i mat (typ sallader).
 
Måltider:
Frukost
Lunch
Mellanmål (om jag känner för det)
Middag
Kvällsmål (om jag känner för det)
 
Exempel på mellanmål/kvällsmål:
Ett par dadelbollar (max tre), en portion chiapudding, ett par frukter (max tre), ett par bitar 90%-ig choklad (max tre).
 
Just nu ska jag inte köpa hem brieost / äta brieost (hemma) och inte heller äta nötsmör (hemma).
Samma sak gäller vanlig hårdost.
 
Det är ändå lite lustigt (och fantastiskt) att jag köpte tre limpor bröd på ett konditori i Vadstena i söndags, som jag ska dela med mamma. Och även om jag hade svårt att sluta äta av den brie jag hade påbörjat, så har jag inte haft en tanke på att överäta något bröd!
Jag har haft surdegs-rågbröd hemma i kanske ett par månader nu, och det har jag ätit av då och då (med hemmagjord hummus eller avokado på,och som en måltid med sallad och ibland ägg) men inte känt någon svårighet att sluta äta det.
Jag har inte tänkt på att det inte heller stått med som tillåtet i min matplan, jag borde nog skriva ut matplanen och sätta upp den här hemma..
Lägger till bröd nu ändå, eftersom det är något jag tycker att jag klarar av. Dock köper jag bara surdegsbröd, och så "rent" som möjligt, och jag har bara hittat en sort från Kung Markatta som jag tycker är OK från vanliga matbutiker.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Idag mailade jag följande till min sponsor:
 
Den senaste tiden har jag överätit, troligen på grund av känslor av harm och förbittring som jag inte tagit hand om.
 
Jag har också identifierat mat och ätbeteenden som inte är bra för mig. Som bara är dåligt. Visst, en tröst, men att ta hand om känslorna på något annat sätt vore bättre.
 
Så här kommer ett förslag på uppdaterad matplan (dessutom är jag ju vegan numera ;-)):
 
Livsmedel som ingår:
Grönsaker, rotfrukter och svamp
Kött, fågel, fisk, skaldjur, inälvsmat (köpt innan vego-utmaningen i somras)
Frukt, bär, nötter och frön
Havregryn, ris, baljväxter och bröd
Örter och kryddor
Vegetabiliska oljor 
"Rent" vegetabiliskt proteinpulver (inga tillsatser)
Vegetabiliska "mjölkprodukter"
Vegetabiliska "köttprodukter"
Vegetabilisk choklad
Vatten, te och kaffe
 
Nötter, frön, nötsmör, choklad och sylt får endast användas som ingrediens i "bakverk" (typ dadelbollar) och i mat (typ sallader eller chiapudding/overnight oats) - till vardags
 
Måltider:
Intuitivt
 
Jag skulle vilja få göra undantag för nötter, frön och choklad ibland (tror jag kommer göra det oavsett vad det står i matplanen, eftersom jag känner att jag inte accepterar att inte få göra undantag från detta i dagsläget). Jag kan be om att bli villig att acceptera ett förbud mot undantag, men jag är inte villig idag. Dock är jag villig att försöka hålla mig till matplanen till vardags (men att ha fredagskvällar, lördagskvällar och fest fria att göra undantag).

Orka leva

Jag mår inte bra. Igår överåt jag igen, mkt. Har inte bett till Gud, har inte ringt in på möten. Igår började jag eftermiddagen med att äta upp resten av jordnötterna från i fredags. Det gick väl OK. Åt inget mer på några timmar. sen pizza, bara två bitar. Så det var väl också OK. Sen hälften av chiapudding/overnight oats med jordnötssmör och sylt. Gott. Gick väl bra det också, åt ju bara hälften (en port av två). Tyckte jag åt intuitivt hela dagen. Sen på kvällen, vid halv tio, så tänkte jag att jagi inte skulle äta nåt mer. Gå  och lägga mig tidigt. Äntligen börja "mitt nya liv" med att lägga mig tidigt och gå upp tidigt, även om det var lördag. Åkte ju inte och dansade. Var ju hemma. Nä, då åt jag ändå upp resten av den goda chiapuddingen/overnight oats. Sen banan med jordnötssmör och chokladkakor. Apelsin, banan, nötter, torkade fikon och mer jordnötssmör och choklad. Suck, så onödigt. Som vanligt. Mitt gamla vanliga ätstörda jag. Varför? För att jag irriterat mig så extremt mkt denna vecka på min chef och andra på jobbet? Förmodligen. Sovit för lite hela veckan också. Lagt mig försent.
 
Orka. Orka leva. Jag vill inte leva så här. Orkar inte göra det jag borde heller. Vill inte. Vill inte ringa ut. Hatar det. Hatar att ringa folk. Jag tycker synd om mig själv istället. Kanske det värsta man kan göra? Det gör ingen gott. Aldrig. Jag tror inte det.
 
Jag mår illa. Hade ont i magen. Nu mår jag bara illa. Vill inte dricka vatten. Bajsade iaf på fm när jag gått upp. Även om magen står ut en hel del fortf så är det iaf lite mindre i tarmarna. Skönt det iaf. Alltid nåt. Man får vara glad för det lilla.
 
Idag har jag bett. Ska träna i em.
 
Min att-göra-lista idag:
  • Jobba (vissa specifika saker, ska försöka hålla mig till det)
  • Packa, ska på utbildning(!) (träningskläder?, smink, tvättgrejer, nattlinne, underkläder, sköna men fina jobbkläder (har jag det?), skor, bok, mobil, dator, laddare)
  • Laga mat (chiapudding/overnight oats, sallad, pizza)
  • Kolla upp veganska restauranger dit vi ska
  • Meddela ett par vänner där att jag ska dit (även om vi inte hinner ses)
  • Träna
  • Ringa min sponsor
  • Samtal med sponsee
  • Kvällsmöte och sen lägga mig (alltså jag har tänkt äta klart före mina samtal ikväll och lägga mig halv tio! - får se hur det går, men jag vill!) - Jag läser två böcker nu: Gryning över Kalahari och 4 timmars arbetsvecka. Det lockar mig faktiskt lite att gå och lägga mig tidigt (i teorin).

Guds vilja och överätning och OMAD!

Alltså allvarligt talat. Jag blir galen på mig själv! Jag behöver skriva av mig, ändå bloggar jag inte!? Suck. Jag äter istället. Överäter och är bitter och fruktansvärt irriterad på min chef och andra på jobbet. Alla som gör fel. Som inte gör sitt jobb. Etc etc. Hmm, och hur mkt är det Guds vilja måntro? Låter riktigt ödmjukt i mina öron.. Eller inte. Suck.
 
Jag, jag, jag, jag, jag, jag. Just det, det var inte min vilja nej, det var Guds vilja jag skulle följa ^^. Vad kan jag göra för att hjälpa min chef? Och mina knasiga kollegor som har svårt att göra sitt jobb (på mitt sätt, enligt min vilja)? Kanske dags att skriva av mig. Ringa ut och lätta mitt hjärta. Lämna över mitt liv i Guds händer. Då slipper jag ju stressa runt som en tok och till följd av det må skit och inte ha någon mens. Men vad svååårt det är! Livet är inte lätt. Särskilt inte när man är egoistisk. Jag vill ha det på mitt sätt, som jag tycker är rätt, det är ju bäst!?
 
Fast jag är inte Gud. Ingen människa är Gud. Alla försöker sitt bästa, utifrån sina förutsättningar just nu, just då. T o m mördare och terrorister. De gör det som de tror är bäst just då. Jag gjorde det jag kunde just då, när jag dödshotade folk och skrek och gormade och slogs och ville ta livet av mig. Vad skulle jag ha gjort? Skrattat och kramats? När känslorna slet mig sönder och samman inuti? Så hård kan jag inte vara mot mig själv, och inte mot andra heller. Nu behöver jag dock inte hamna i det läget igen, därför att nu har jag ny kunskap. Kunskap om Gud, ett program som hjälper mig att hantera livet, mina känslor och därmed mina handlingar,
 
OK, nog om detta. Sedan den tionde oktober har jag börjat med periodisk fasta igen. Den tionde oktober grät jag på jobbet. Först på förmiddagen på toaletten och sen på lunchen inför min kollega. Min underbara, superbra, kollega <3. Hon sa att jag skulle sjukskriva mig resten av veckan, och det gjorde jag (två dagar ^^). Väldigt tufft för mig, men jag gjorde det. Jag kunde ju inte jobba.
 
Iaf, den dagen åt jag ingen lunch. Frukost har jag inte ätit på ganska länge nu. Sen dess har jag varken ätit frukost eller lunch, förutom i lördags då jag åt första målet ganska tidigt på dagen. Annars har jag youtubat OMAD (one meal a day) och inspirerats. Har väl haft några timmars ätfönster de flesta dagar, men är inspirerad att äta under kortare tid och sluta överäta som jag fortfarande gör =/. Idag tex var jag rätt nöjd efter bara en stor sallad. Men jag beslöt mig för att äta två (hmm vad heter det?) faijitas(?) också. Och sedan en skål med rostade kikärtor och bönor. Och sen dadlar med jordnötssmör och choklad. Alltså nu är jag övermätt men ändå lite sugen på att äta mer =/. Skulle alltså stannat efter den "riktiga" maten och inte fortsatt med snacks. Snacks gör mig bara mer sugen, trots att jag är mätt. Mestadels dumt alltså.
 
Jaja, imorgon är en annan dag. Då blir det kanske dans! Nu bara vill jag isäng! Jag som skulle lägga mig tidigt idag. Lagt mig efter tolv två dagar i rad och behöver vara på jobbet tidigt imorn. Aja, nu har jag ju äntligen bloggat iaf. Får vara glad för det. Godnatt!