Snabbt inlägg om OA

Jag måste bara skriva snabbt. Borde redan sova, men det blir ju aldrig av att jag går in här!
Läser intressanta saker varje dag och lär mig av mig själv och hur bra det går för mig med maten just nu. Borde ju verkligen dela med mig! Men när det går bra har jag liksom inte lika stort behov av att skriva av mig (tyvärr).
 
Jag var iaf på OA-möte (anonyma överätare) idag för första gången! Tänke gå förra måndagen med det blev inte så. Som vanligt måste jag kritisera sjukvården. Mamma bad mig fråga läkaren om hon visste om något 12-stegs program här och om det kunde vara något för mig. Läkaren visste inte om något och trodde inte det skulle vara något för mig (kanske skrev det förra ggn?). Iaf så är det ju galet att inte Landstinget har koll på den ideella versamhet som finns!
 
Bara nu efter första mötet så tycker jag att flera av "stegen" har jag egenligen redan kommit fram till själv. Och det är det som också gjort mig bättre. Får gå igenom stegen och applicera det på mitt liv så får jag se om det stämmer. Nu är jag mest så intresserad av tarmakterier, så det tar lite överhanden de få timmar jag har för "fritid" efter dessa alldeles för långa arbetsdagar =S.
 
Kram och godnatt!
 
Edit: =P Hehe kom på att jag måste skriva att (tror det är) första punkten som är Acceptans. Och att det är just det som fungerar för mig nu, att acceptera att jag inte kan hantera vissa livsmedel och utesluta dem ur min kost! Jag försöker inte köpa hem 90%-ig choklad för att det är så hög kakaohalt att jag inte borde kunna hetsäta (det är en trigger ändå!!) och jag äter bara osten jag har hemma till en måltid (inte för sig med en morot till, då blir det lätt för mycket!). Att acceptera att jag inte kan hantera vissa livsmedel och anpassa mig efter det, gör att jag faktiskt kan leva utan att hetsäta (verkar det som ;-)). Har faktiskt klarat mig väääldigt bra nu senaste veckorna. Kommer säkert få återfall, men jag märker ju ändå att det fungerar väldigt bra med den strategi jag har nu (vilket också följer 12-stegs programmet vad jag förstår).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0