Ny mobil =)

Idag när jag cyklade hem från jobbet så kände jag mig inte alls sugen på att hetsäta. Det är lustigt att det kan vara så olika från dag till dag. Varför? Hur kan det vara så? Beror det på vad jag har ätit?
Jag ska verkligen försöka att inte sabba såna här dagar med att hetsäta ändå. Ofta gör jag ju det. Tex bara för att det är helg =/. Jag ska försöka tänka att jag har hela livet framför mig att hetsäta om jag "vill". Då behöver jag inte sabba den här dagen när jag inte ens är sugen! Ofta känner jag en press att "börja om" hela tiden. Att från och med då eller då så ska jag inte hetsäta mer, äta nyttigt osv. Det kanske är bättre att jag tänker att jag får hetsäta nästa dag/nästa vecka. Jag behöver inte göra det idag för jag kan göra det varje dag nästa vecka om jag vill!
Hmm... ny strategi? =P
Jag köpte en ny mobil igår. En android-mobil =). Min gamla pajade för ett par veckor sen. Har lånat en mobil sen dess, men nu så har jag äntligen skaffat en. Har varit himla struligt. Jag vill ju ta reda på allt. Köpa den bästa mobilen, skaffa det bästa abonnemanget. Men det är ju en djungel. Finns inte en chans att man hinner kolla igenom alla olika alternativ och jämföra allt med varandra =/. Iaf inte om man jobbar så mkt som jag gjort de senaste veckorna. Tror nästan att det är omöjligt ändå.
Har inte skaffat något abonnemang än. Köpte den på blocket. Först köpte jag en med abonnemang, men sen ångrade jag mig och lämnade tillbaka den. Då skulle jag vara bunden i två år. Det vill jag inte. Jag tycker att det är mer värt att vara "fri" så det kvittar om det blir lite dyrare att göra så här. =)
Kul är det iaf. Kul mitt i allt elände.
Snart blir det Idol med S.

Kommentarer
Postat av: A

Det kan säkert till viss del ha att göra med vad man har ätit - iaf om det är att du inte har ätit tillräckligt mycket eller ofta. Annars handlar det nog mest om känsloläget..

2011-10-15 @ 10:48:33
Postat av: Anna

Hej! jag vill väl bara kasta in några ord,



jag har läst större delen av din blogg nu, och är helt tagen. jag känner SÅ jäkla väl igen mig. Och jag blir rädd. Det är nog så. jag är sjuk, det måste vara riktigt fel att hålla på såhär. jag vill ha/behöver hjälp! det känns omöjligt att bryta mönstret själv. Jag försöker, varje dag, att "börja om, på riktigt" men jag misslyckas alltid. och visst märks det, men ingen vågar säga emot mina lögner. Jag är ju normalviktig!



Nu kan jag se att jag faktiskt inte är så ensam som jag upplever det. Och din öppenhet och ärlighet inspirerar mig.



ja skäms alldeles för mkt för att kunna klämma ur mig orden, sträcka ut handen, men på nåt sätt måste det gå.



Tack för en insiktsfull läsning.

Kram, medmänniska.

2011-10-17 @ 12:56:43
Postat av: i.

ja,jag brukar säja till mejsjälv,när jag tänker "köpa!" i affären:kom igen nu,ta det lugnt,maten FÖRSVINNER inte,maten finns alltid kvar,den lär inte springa iväg o försvinna,du kan äta det där nästa månad/år!(skulle maten verkligen försvinna så är det ju bara bra,i båda fallen vinner JAG :) )

psykologiskt så funkar det förvånansvärt ofta för mej att tänka så-iallafall när jag har lite kontroll över mitt liv inne i min bubbla och det inte har hänt nåt hemskt så impulskontrollen kopplar ur totalt.

jag har ju verkligen varken lust eller råd att slänga bort mina pengar på nåt som ändå genast hamnar i toaletten/soporna direkt.vill ju köpa roliga saker istället,som finns kvar länge.

2011-10-17 @ 17:48:29
Postat av: Malka

Känner igen mig i dina tankar om att "börja om". "Nu ska jag aldrig mer hets-/tröstäta utan leva nyttigt". Och direkt när jag tänker så känns det skitjobbigt. Hur ska jag klara mig om jag inte får äta emellanåt? Det får mig att vilja vräka i mig mat direkt. Så jag försöker att inte tänka så alls utan bara ta en stund (en sekund om så krävs) i taget. Ibland funkar det, ibland inte, men jag hoppas att jag lär mig något varje gång. Kämpa på!

2011-10-17 @ 21:48:05
URL: http://yogasmurfen.blogspot.com
Postat av: Bullen

Jag tror absolut att det kan bero på vad du har ätit innan. När man hetsäter och kräks så tänker man nästan alltid att "det här var sista gången, från och med i morgon ska jag äta nyttigt". Och så börjar man dagen efter med att äta nyttigt, man försöker kompensera för allt onyttigt man åt igår... Och så slutar det nästan alltid med att man får i sig för lite energi, eller för lite fett eller kolhydrater. Och när kroppen känner att den har fått för lite av något så säger den ifrån. Den börjar skrika efter just det den saknar. Det är därför man sällan blir sugen på att hetsäta morötter, kroppen vill helt enkelt ha det den saknar, alltså det som man tidigare under dagen har undvikit.



Sen handlar det ju också en del om känslor.



Jag tror att man själv behöver sätta sig ner och fundera på varför man vill hetsäta. När suget kommer, vad är det som händer då? Har det hänt något tidigare under dagen? Vad känner jag? Vad har jag ätit, är det något jag ätit för lite av?

2011-10-18 @ 10:01:00
URL: http://vaniljbullen.webblogg.se/
Postat av: Jenny

Tittar in och skickar iväg en kram till dig för det var ett tag sen jag gav mig tillkänna. Hoppas du har det ok! <3

2011-10-21 @ 18:04:55
URL: http://bortomljusochmorker.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag känner igen mig så mycket i vad du skriver. (sitter fast i skiten)Lägger in din blogg i favoriter:)

2011-10-26 @ 11:59:48
URL: http://emmashemlighet.blogg.se/
Postat av: tränaren :)

känner oxså igen mig, men jag vet inte om jag riktigt provokerar fram det, jag mår bara såå dåligt av att jag här ätit de jag har gjort men spyr då på atomatik (ibland stoppar jag fingrarna i halsen). E detta oxså bullimi? Jag tränar en hel del och nu har jag börjat få domningar/ stickningar i benen, blir svimmfärdig och har ångest.. Är såå rätt för att gå upp i vikt om jag får hjälp med detta, är ca 172 lång och väger 59 kg, vil gärna några kg till men vill inte förlora de muskler jag har! Är jag sjuk???

2011-10-27 @ 20:55:31
Postat av: pussel

Tränaren:

Ja, det är väl inte ett normalt beteende direkt.. =/

2011-11-12 @ 13:01:22
URL: http://pussel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0