Medicin

Jag sa iaf till läkaren att jag inte tycker att medicinen verkat. Jag har fortfarande lika svårt att ta tag i saker tex. Kanske kanske har den påverkat mig så att jag inte går lika djupt ner i ångesten. Jag kanske har planat ut till en lite mer jämn deppighet.. Och så har jag ju hetsätit mindre den senaste tiden. Men det kan väl lika gärna bero på att jag ätit bättre (tex mellanmål kl 15 vilket gjort att jag inte varit så hungrig/sugen när jag kommit hem från jobbet).

Stratteran kanske har fått mig att känna lite mer typ "jag bryr mig inte", "jag har ingen lust", "jag orkar inte", både vad gäller hetsätning och andra saker.

Jag sa att jag helst vill få hjälp med att ta reda på orsaken till varför jag har problem. Varför är jag deppig? Varför har jag så svårt att ta tag i saker? Varför har jag en sån social konstig ångest? Hjälp med att ta reda på varför och VAD jag kan göra åt det. Hur ska jag hantera det? Hur ska jag hantera jobbiga situationer?

Läkare är så satans inriktade på mediciner =/. Men visst, är det nåt neuropsykiatriskt så är det väl svårt att hantera det beteendemässigt kanske... Suck. Inte vet jag.

Nu bestämde vi iaf att

...faaaan här stängde datorn av sig?! så resten försvann! Åååhh så jobbigt, ska ändå skriva om lite snabbt. Lite positivt att så pass mkt av inlägget ändå sparades som utkast.

Vi bestämde att jag skulle börja med Concerta också. 18 mg om dagen i en vecka och sen utvärdera om jag känt någon effekt eller om jag ev ska höja dosen. Så nu ska jag alltså ta både Strattera och Concerta. Concertan ska förhoppningsvis få bort min oro/ångest som är kvar, och få mig att komma igång med saker, att ta tag i saker och få något gjort.

Kanske gör det att jag mår bättre generellt? Får jag något gjort känner jag mig ju mer nöjd med mig själv och slipper kanske den skumma ångest/rastlöshet/oro jag har som jag inte vet var den kommer ifrån.

Frågade även efter en ångestdämpande medicin för specifika tillfällen. Jag känner ju att jag får nån slags ångest som bara ökar och ökar och ökar (tex de tillfällen när jag bråkat med T och slagits och hållit på =/), då skulle jag vilja ha något jag kan ta som dämpar mig direkt. Atarax, som jag fick utskrivet för längesen hjälper inte alls. Läkaren frågade om jag mådde bättre när jag drack alkohol, och jag har väl nästan mina bästa minnen från gånger jag har varit full ^^. Då kan jag slappna av, glömma mina bekymmer och verkligen ha kul. Tydligen finns det nån medicin som fungerar som alkohol.. men tyvärr är det lätt att bli beroende av den. Man kanske tar den oftare och oftare och behöver högre och högre dos för att få effekt. Så han lät väldigt tveksam till att skriva ut något sådant =/.

Men om jag nu sabbar mina förhållanden p g a detta, så måste det ju vara värt att iaf få pröva att ha sån medicin hemma! Tyvärr är det väl försent nu =(. T är väl helt enkelt inte kär i mig längre, det spelar ingen roll vad jag gör eller om jag mår bättre =(.

Usch vad meningslöst allt känns. Nu har jag ätit en jävla chokladkaka och tagit upp brödrester från soporna som jag ätit. Lika bra att gå och handla mer. Jag lever ju ändå bara för min egen skull nu, och jag är inget att leva för.

Kommentarer
Postat av: F

Vet hur det är...Kram!

2010-09-27 @ 22:03:44
Postat av: Anonym

Känner precis igen mig.. Allt du skriver! Du är inte ensam och inte jag heller ser jag nu. <3

2010-09-29 @ 09:27:46
Postat av: Y

Angående "behovsmediciner"/ångestdämpnng har jag fått prova; från början attarax - men tyckte inte den hade nån direkt inverkan, sedan theralen i flytandde form - vilket hade en relativt snabb verkan, även oxascand hade bra effekt. Dock kunde jag känna mig seg under förmiddagen dagen efter om jag hade tagit dem sent..

Samtidigt kan det vara lite en liten fara att äta dem - iaf för mig. Jag kunde aldrig ta dem om jag var tvungen att vara klar i hjärnan och kunna tänka snabbt... bara de gjkorde att jag kunde få ångest med. Aja hoppas du hittar nåt som passar dig! :)

2010-09-30 @ 10:06:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0