Självmord

"
Självmord hänger ofta ihop med en psykisk sjukdom, missbruk eller en personlig kris. Risken att en person som har försökt begå självmord försöker igen är mycket stor. Ta därför hot eller tankar på självmord på allvar. Tala med en nära vän om du har självmordstankar. Kontakta husläkare eller psykiatrisk öppenvårdsmottagning om du behöver mer hjälp.

...

Symtom

Självmordsbenägna personer kan ofta vara ensamma och tillbakadragna. Vissa personer talar om sina planer på att begå självmord. Andra försöker eller tar livet av sig utan att familj eller vänner har känt igen eller förstått de outtalade tecknen på att han eller hon är på väg att ta livet av sig.

Förebyggande

Självmordsförsök som inte lyckas betraktas ofta som ”ett rop på hjälp” i stället för en önskan att dö. Det är dock tio gånger större risk för personer som har gjort ett självmordsförsök att till slut ta sitt liv. Risken är som störst under de första sex månaderna efter ett självmordsförsök. De flesta som försöker ta sitt liv har tidigare berättat detta för andra människor. Ta därför alltid hot om eller tankar på självmord på allvar.

"

från: http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Sjalvmord/#close


HAHAHAHAHHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA det är ju pinsamt. "Tala med någon..", "Kontakta vården.." eller detta: "De flesta som försöker ta sitt liv har tidigare berättat detta för andra människor. Ta därför alltid hot om eller tankar på självmord på allvar."

Idag har jag ringt både mamma och T. Jag vill inte leva längre. Mamma skulle komma imorgon. IMORGON! Hahhahhahahah. T skulle också komma imorgon. "Jag kommer imorgon!" Jaha!? Och!? Vem bryr sig!? Inte jag iaf när jag är död!!!!!!!!!!!!!! SÅ det så.

Det är inte en jävel som bryr sig, iaf inte som tar mig på allvar. Det gör så ont. Bara det räcker gott och väl till att ta livet av sig.

Jag måste vara stark nu och klara detta. Har bara skurit mig än så länge. Jag måste skära så hårt för att det ska bli djupt och det är läskigt =/. Funderar på att åka till min farmor imorgon ändå och ta livet av mig där. Jag tror att hon också vill dö...
Men jag vill inte överleva den här kvällen! Jag vill inte jag vill inte jag vill inte!!!! T var ute på krogen när jag ringde. Jag hatar honom av hela mitt hjärta.

Jag lämnar den lilla kärlek jag har kvar här, till er, till min mamma och till mina älskade djur. ♥

Usch, jag tror inte på mig själv =(. Vad ska jag göra!?!??!?!??!?!!????????????????????????? Jag vill inte mer!!!!!!! Jag vill prata med någon!!!!!!! Men antingen så kan man bara ringa typ fram till kl 22 på dom där jävla numren eller så måste man ringa till nån jävla medmänniska!!!!!!!! Vad fan ska dom +göra!"??!?!!??!!??!!???????????????????????????????????????????

Jag har tagit en Oxascand 5 mg. Är det någon som inte tror på mediciner så är det jag. Men jag känner mig faktiskt trött nu och jag gråter inte så hysteriskt längre. (Nej, mina grannar verkar inte heller bry sig? =(..)

Är man inte ensam när den enda man kan ty sig till, i livets svåraste stund, är sin blogg..?
Jag vill verkligen inte leva mer. Det kanske iaf finns någon som läser detta som tror mig. Någon som inte heller vågar ta livet av sig trots att man vill. Men jag kan ju inte vilja tillräckligt mycket? Eller? Kan man vara så otroligt feg att man inte vågar trots att man verkligen verkligen verkligen vill?

Usch, jag känner mig för ensam. Jag vägrar vara här. Jag vägrar ha det så här. Jag VÄGRAR fortsätta!!!!!!!!!!
Jag vägrar.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Snälla. Kämpa på tjejen du klrara detta! Jag tror på dig

2010-11-13 @ 01:49:33
Postat av: Anonym

vet precis hur det är..kämpa på du värdefull det kommer kännas lättare.. önskar det fanns något man kunde göra......,många kramar.

2010-11-13 @ 10:41:26
Postat av: naima

Kämpa du klarar det!!! Det vet jag att du gör du är värdefull och jag vet att T och din morsa kommer blir förkrossade om du tar livet av dig!!!. Snälla kämpa för deras skull. Jag känner inte dig men följt bloggen väldigt länge och har själv bullimi och vill dö men jag vågar inte ta livet av mig. Du verkar en vara en sånn himla cool brud:) jag kommer bli jätte ledsen om du gör det:-(. Tack vara din fina blogg pallar jag kämpa vara jävla dag. Stor kram

2010-11-13 @ 11:59:22
Postat av: Louise

Å gumman, önskar jag kunde hjälpa dig, få dig att förstå att livet ÄR värt att leva!! Jag vet hur det är... Varit/ är svårt deprimerad, har bulemi... Ofta velat dö, men tro mig, det finns alltid något att leva för. Kämpa på! Kramar

2010-11-13 @ 13:02:10
Postat av: J.

Shit, känns som det är jag som skrivit det där. Jag känner PRECIS SÅ. Jag har berättat för alla i min familj hur jag mår och förklarat så gott jag går för att de ska förstå ett uns av vad jag går igenom. Men de säger att de inte kan det och de säger att de aboslut inte förstår. Att de som begår självmord är sjuka i huvudet. Det är så jävla smärtsamt att ingen liksom tar ropet på hjälp, som det egentligen är, på allvar innan det är försent. Jag tänker på självmord varje jävla dag, vaaaaarje dag. Jag vågar helt enkelt inte, min familj är det enda som håller mig kvar men snart inte ens dem kan stå ivägen för det snart. Jag orkar helt enkelt inte leva, jag har läst om olika metoder och vill vara så jäkla säker på att jag inte överlever och då kanske som något kolli som inte kan röra sig. Det är en anledning till att jag inte vågar.. att jag kanske överlever, orkar inte det. Orkar ingenting :/ Känner igen mig så jäkla mycket av att läsa din blogg, tråkigt nog. Ingen ska behöva må såhär jäävla dåligt. Skulle hellre haft svår typ obotlig cancer, lika dödligt men man får 10000 gånger mer förståelse och medlidande.



MEN vi måste vara starka. Som du skrev så är det ju något som håller oss kvar här. Jag blir så ledsen när du skiver att du skadar dig, samtidigt så vet jag verkligen hur det känns och hur svårt det är att kanske låta bli. Smärtan i bröstet och gråten i halsen som gör det så jäkla svårt och andas. Jag tror på dig <3

2010-11-13 @ 16:22:30
Postat av: Don't mind me

Detta grep verkligen tag i mig. Bulimi verkar vara en så överjävlig sjukdom av leva med. Förstår att det gjorde ont att inte bli tagen på allvar och att din mamma och T inte kom med en gång, men det betyder inte att de inte skulle sakna dig om du försvann. Förutom jourhavande medmänniska kan man också prata med jourhavande präst efter 22 (ring 112). Jag tror på dig och hoppas att du orkar härda ut lite till, för saker och ting kan bli bättre. Ta inte livet av dig!

2010-11-13 @ 16:53:36
URL: http://dontmindme.blogg.se/
Postat av: Isa

Jag försökte ta livet av mig i sommras med piller och mer än en gång... Nu är jag så otroligt tacksam för att jag lever, jag förstår inte vad jag tänkte med. Det blir bättre, håll ut!



Precis som du skar jag mig under samma period, fula ärr skrämde mig inte då jag ändå skulle dö. Eh, ja. Behöver jag säga att jag ångrar mig nu? Min axel ser hemsk ut. Snälla du, försök hålla ut, prata med någon, knarka, vad som helst - men skada dig inte och försök INTE ta livet av dig!!



Om du vill så får du maila mig, jag förstår vad du går igenom.



Kramar

2010-11-14 @ 13:08:14
Postat av: Mimmi

PUSSEL!! Det finns folk som förstår, men de som inte varit/är deprimerade förstår inte. Hoppas att du inte gjort/gör något dumt. ♥

2010-11-14 @ 21:09:17
URL: http://ljusochsilver.blogg.se/
Postat av: Myza

Vännen, inte fan ska du dö!!!!!!!!! Ge fan i sådana tankar!!!!!!!!!!!!! Du är unik!!! Det finns bara en Irina, fattar du inte det?! Kom igen nu; det måste väl ändå finnas nånting som kan få dig att vilja fortsätta?! jag har juinte ens fått träffa dig! Jag vill träffa dig, Irina!!! Jag vill ge dig en kram! Jag vill dricka öl med dig och skratta tillsammans med dig!!! Det kan jag ju inte göra om du är död!!!

2010-11-15 @ 02:21:56
URL: http://bulimianervosan.blogg.se/
Postat av: pussel

Åh jag vet inte vad jag ska skriva. Jag blir så rörd när jag läser det här.



Jag älskar er för att ni förstår och bryr er! ♥

2010-11-15 @ 19:42:51
URL: http://pussel.blogg.se/
Postat av: stina

skickar över en stärkande kram och hoppas att du snart kommer att se ljuset i tunneln. KRAM

2010-11-16 @ 22:11:20
URL: http://bloggmorsa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0