Kommentar hos Kostdoktorn

Michel Blomgren skriver: (kommentar hos Kostdoktorn)
juni 2, 2010 klockan 6:08

Då kanske SLV kan svara på hur mycket "feta frukter och vegoljor" islänningarna åt fram till 1800? Eller Irländarna? Eller ja, egentligen vilket folkslag som helst på norra halvklotet (inklusive vikingar), men islänningarna och irländarna är de vi vet ganska precis hur de åt - helt animaliskt, ingen frukt och inga grönsaker. Islänningarnas föda va allt annat än fettsnål, men mycket riktigt så innehåller faktiskt fett/talg lika mycket enkelomättade som mättade fettsyror så Annica vet inte vad hon pratar om.

Nu åt visserligen islänningen väldigt mycket mejeriprodukter och det innehåller lite mer mättat fett. Utan att behöva förklara närmare så va givetvis islänningen bland de friskaste i europa - t.ex så hittade man 0 tänder med karies från en utgrävning med lik från 1500-talet.

Precis som mina förfäder så bortstar jag inte heller tänderna, ev om det fastnat lite för mycket kött, men det blir sällan (använder dock aldrig tandkräm) - och mina tänder är t.o.m bättre nu än förr.

En kost som kräver att man borstar tänderna för att inte få hål/karies, gingivit/tandlossning - eller att inte lukta apa - osv är helt enkelt något fel på. Vi föddes inte med tandborsten och karies fanns varken på stenåldern, hos vikingar, hos irländare eller hos islänningar. Hur förklarar SLV det?



Tror jag har fått en ny idol ^^.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0